Avantajele unui laptop cu SSD

Share Button

Avantajele unui laptop cu SSD
Cei mai multi oameni care vor sa isi cumpere un laptop trebuie sa ia decizii nu doar in ceea ce priveste firma, demensiunile si procesorul ci si in ceea ce priveste modul de stocare a datelor.

Puteti opta pentru HDD sau SSD. In acest articol va aratam care sunt principalele avantaje alte tehnologiei SSD si de ce ar trebui sa va cumparati un laptop second hand cu ssd.

Multi dintre noi am aflat si ca pretul pentru SSD a scazut, dar si ca aceste dispozitve sunt performante sau ca au capacitatea de a asigura un tranfer rapid de fisiere si timp si ca utilizand SSD vom elimina timpii morti in care in mod normal stateam si asteptam ca pc-ul sa se aprinda sau ca aplicatiile sa porneasca.

Vom aborda si aspecte concrete si practice pentru ca, in final, sa putem intelege clar aceste produse si impactul lor in lumea IT.

Incercand sa descriem un SSD in cel mai simplu mod, acesta poate sa fie comparat cu USB-urile. La fel ca si acestea un SSD nu va avea piese in miscare, iar informatia se va stoca pe micro chipuri, fapt ce asigura viteza cu mult mai mare de citire, scriere, stocare, stergere si cache pentru operatiuni complexe cum ar fi criptarea, corectarea erorilor etc.

Sunt o serie de analize, teste si comparatii care se fac pentru a arata si care sunt avantajele sau dezavantajele pe care le are o unitate SSD comparativ cu un HDD si le vom prezenta si noi, pe scurt in principiu, pe cele care fac referire la SSD discutand despre aspecte precum pretul, capacitatea, zgomotul, durata de viata si viteza.

Puterea utilizata sau autonomia bateriei este un aspect interesant. Un SSD va consuma mult mai putin si va aduce plusuri de maxim 30 de minute in cazul functionarii pe baterie. Preturile usor rdicate reprezinta un dezavantaj si aici putem discuta si de dimensiunea de stocare. Aceasta este mult mai mica raportata la pret prin comparatie cu cea a unui HDD.

Vibratiile si zgomotele dispar datorita faptului ca in componenta unui SSD nu exista parti mobile si de aceea nu are ce sa produca sunete sau vibratii.

Caldura degajata este foarte mica in cazul unui SSD datorita consumului mic si datorita modului in care este construit.

Viteza de copiere si scriere a fisierelor depaseste in majoritatea cazurilor 200 mb/s, dar poate sa atinga si valori de 500 mb. Viteza cu care se deschid fisierele memorate este cu 30 de procente mai mare comparativ cu un HDD. Un alt avanataj mare al unui SSD este rezistenta la efectele de magnetism.

Putem mentiona ca sunt si variante hibrid si laptopuri care combina cele doua solutii. Decizia finala de a cumpara un anumit produs cu anumite configuartii depinde in general de persoana care cumpara.

Cunoscand toate plusurile si minusurile fiecarei component, ne putem decide ce sa alegem in functie de necesitatile pe care le avem. In general se opteaza pentru hibrid sau HDD atunci cand avem de stocat volume foarte mari de informative, dar in momentul in care cautam viteza si eficienta in timp vom opta in mod cert spre un SSD.




Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply