De ce sa alegi o butelie de egalizare de calitate?

Share Button

De ce sa alegi o butelie de egalizare de calitate?In domeniul instalatiilor este foarte important sa folosesti produse de calitate si niciodata sa nu faci compromisuri in ceea ce priveste felul in care le utilizezi. Din nefericire inca mai exista persoane care considera ca “merge si asa”, insa aceasta decizie costa deseori poate mai mult decat daca s-ar fi folosit produsele potrivite acolo unde acest lucru s-ar fi impus. Un caz particular despre care vorbim il constituie utilizarea buteliilor de egalizare, aspect care uneori pare a fi lasat in plan secund.

Ce este o butelie egalizare?

O butelie egalizare mai este denumita si compensator hidraulic si, asa cum ii spune si numele, este un produs menit sa asigure reglarea parametrilor circuitelor hidraulice, in special in cazul centralelor termice si in general in instalatii de incalzire. Aceasta butelie egalizare functioneaza ca un separator, in sensul de delimitare a doua zone termohidraulice, realizandu-se astfel o compensare la nivel de valori. Pe scurt, o butelie egalizare separa circuitul primar de circuitul secundar si are rol in reglarea diferentelor de presiune dintre orificiile de intrare si respectiv iesire.

Pentru a intelege mai bine cu ce se ocupa o butelie egalizare, am ales sa discutam despre modelul de butelie Varimix, distribuita de catre magazinul Shop-einstal.ro. Butelia de egalizare este responsabila de separarea celor doua circuite, astfel incat ele niciodata sa nu intre in conflict. Aceasta butelie are o multitudine de functii care se dovedesc a fi avantajoase atat pentru beneficiari, cat si pentru sistemul de incalzire in sine.

Butelia de egalizare Varimix elimina aerul din circuit, deoarece beneficiaza de un sistem de aerisire automat si de asemenea elimina impuritatile care se acumuleaza datorita gravitatiei. Produsul are un termomanometru care ajuta in ceea ce priveste masurarea temperaturii de intrare, dar si a presiunii. Din punct de vedere al utilizarii vom vedea ca butelia poate fi folosita atat in partea stanga cat si in partea dreapta si de asemenea are incorporat si un termometru care masoara temperatura de iesire.

Butelia de egalizare joaca un rol foarte important deoarece spre deosebire de sistemele obisnuite nu mai permit influentarea circuitelor care se racordeaza in paralel. Este indicat ca pentru aceste aspecte sa se discute in prealabil cu un specialist care sa explice in detaliu avantajele pe care le are acest produs, tocmai pentru a intelege cat mai bine necesitatea instalarii unei astfel de butelii care sa regleze temperatura si presiunea pe circuit.

In ciuda faptului ca domeniul instalatiilor pare a fi intr-o continua dezvoltare, este important sa stii ca toate aceste produse sunt create special pentru a-ti imbunatati confortul si pentru a echilibra consumurile. Asa ca, desi poate parea greu de inteles ar trebui sa stii ca exista solutii si produse intuitive care chiar iti pot oferi avantaje. O butelie egalizare este un produs necesar care te poate ajuta sa imbunatatesti in mod considerabil performantele sistemului de incalzire din casa ta. De aceea, o mica documentare si achizitia produsului ales iti vor aduce si satisfactia alegerii, dar si satisfactia beneficiiilor ulterioare, pentru cat mai mult timp.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply