Din ce motive se poate supraincalzi un laptop?

Share Button

Din ce motive se poate supraincalzi un laptop?Este evident faptul ca acel moment in care iti cumperi un laptop, este pentru tine unul plin de entuziasm si bucurie, insa trebuie sa ai mare grija de modul in care vei utiliza echipamentul, pentru ca acesta sa functioneze mereu la capacitate maxima.

Indiferent de faptul ca iti cumperi un laptop nou, sau ca te orientezi spre un model de laptop second hand sau ca alegi un echipament refurbished, trebuie sa stii faptul ca principala problema pe care o au toate laptopurile, este supraincalzirea.

O astfel de problema poate aparea in momentul in care echipamentul este suprasolicitat. In cazul in care laptopul tau este unul mai vechi, insa ai instalat o versiune mai noua a sistemului de operare, atunci trebuie sa revii la o mai veche versiune a sistemului de operare, iar asa problema supraincalzirii poate fi rezolvata.

Supraincalzirea echipamentului poate fi cauzata si de acel ventilator laptop cu care este echipat laptopul, insa care nu mai functioneaza la capacitate maxima, datorita depunerii prafului.

Pentru a remedia o astfel de problema, va trebui sa stii cum se curata un ventilator laptop de praf, si va trebui sa stii de ce vei avea nevoie in acest scop.

In primul rand trebuie sa ai la indemana cateva betisoare pentru urechi, ai nevoie de un dispozitiv care sa produca aer comprimat, si de un aspirator mic.

Cand ai toate aceste lucruri la indemana, mai intai de toate trebuie sa opresti echipamentul si sa il scoti din priza, dupa care sa gasesti caile de evacuare ale aerului, care de cele mai multe ori se gasesc pe partea de jos, sau pe una din partile laterale ale laptopului.

Ei bine, dupa aceea va trebui sa desfaci laptopul si sa verifici daca acele cai de evacuare sunt blocate, pentru ca acesta ar putea reprezenta un motiv datorita caruia apare supraincalzirea laptopului. Dupa ce vei desface echipamentul, folosin betisoarele pentru urechi, vei putea indeparta orice urma de praf de pe ventilatorul laptopului.

Se poate folosi chiar si uscatorul de par in acest scop, insa numai dupa ce vei utiliza prima data betisoarele pentru urechi. Aerul pe care uscatorul de par il va genera, va indeparta praful ramas in urma utilizarii betisoarelor pentru urechi.

Odata efectuat acest pas, ar fi bine sa folosesti un aspirator de mici dimensiuni, pentru a indeparta praful care s-a adunat in jurul ventilatorului, dar si pe radiatoare.

Odata ce vei efectua si aceast pas, nu iti mai ramane altceva decat sa inchizi laptopul, si sa il pornesti, iar sansele ca problema supraincalzirii sa dispara, sunt foarte mari.

In cazul in care ventilatorul echipamentului nu functioneaza corect, atunci este evident faptul ca a fost atat de afectat de depunerea prafului, si de supraincalzire, incat este nevoie ca el sa fie inlocuit cu un ventilator nou.

Ei bine, pe langa un ventilator nou pentru laptop, si un cooler pentru laptop ar fi ideal, pentru ca si acesta va impiedica laptopul sa mai aiba temperaturi ridicate, iar astfel performantele sale vor creste.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply