Ce alegem : Cascaval sau branza?

Share Button

Produse alimentare si nealimentarePare o intrebare ciudata, cum adica cascaval sau branza, nu sunt acelasi lucru? Ei bine, nu sunt acelasi lucru. Cascavalul si branza sunt acelasi lucru la fel cum laptele si iaurtul sunt acelasi lucru.

Fac parte din aceeasi familie mare a lactatelor, dar sunt mai mult frati si surori decat altceva. Aceasta este radacina comuna pe care o impartasesc, insa sunt si destule diferente intre cele doua.

Cascaval gasesti in Suceava la Selgros, si branza la fel, dar inainte sa te decizi ce vrei sa cumperi, vezi mai departe ce inseamna fiecare.

Dupa cum am zis, cascavalul si branza fac parte din aceeasi familie, doar ca din diferite parti, cascavalul este originar din Italia, unde este cunoscut sub numele de caciocavallo. Cand zicem branza care e imaginea care ne sare imediat in minte?

Un produs alb, un pic tare, dar mai mult sfaramicios. Branza ca termen este folosit deseori ca denumire a intregii categorii de produse realizate din lapte intr-o forma solida. Insa, eu vad branza, la fel cum o vad cand zic acest cuvant, telemea, burduf de vaca, de oaie, nu ca o categorie ci ca o gama ce difera in functie de tipul de lapte si modul de preparare.

Cascavalul este o categorie de sine statatoare, la fel din diferite tipuri de lapte si cu moduri diferite de preparare.

Ca sa punctez mai bine diferenta dintre cascaval si branza am sa le compar folosind anumite criterii:

●    Textura – alege orice tip de branza vrei, unele vor fi mai tari, branza telemea de exemplu, altele vor fi mai sfaramicioase, mai moi, insa nici un fel de branza nu va avea textura cascavalului. Este tare, singura modalitate in care poti sa iei o bucata din el este daca il tai.
●    Culoare – cascavalul este galben, punct. Branza, ei bine, branza nu este galbena, vine in diferite nuante de alb, crem si cu tendinte spre galben dar nu atinge niciodata nuanta clasica a cascavalului
●    Mod de folosire – daca stai sa te gandesti putin la ce folosesti cascavalul si la ce folosesti branza poti sa iti dai seama cat sunt de diferite

In aceasta idee, cascavalul merge foarte bine in sandwich-uri, gol sau ca aperitiv, este folosit foarte rar in preparate gatite, spre deosebire de branza care este mai populara in acest domeniu. Pana la urma este cascaval sau branza in functie de ce vrei sa faci cu ele..

Selgros Suceava
Produse alimentare si nealimentare
Str. Cernauti nr. 118 Suceava,720089, RO
Tel: 0230 553 000
Fax 0230 553 199
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply