Cine a inventat Macarons?

Share Button

Cine a inventat Macarons?Macarons sunt produse de patiserie minunate și fine din cofetăria franceză. Istoria Macarons aparține Franței, așa cum aparțin cornurile și baghetele și reprezintă o provocare pentru orice cofetar. 

Aluatul delicat de migdale este redat în practică cu delicatețe, culori strălucitoare și arome incomparabile, care pun Macarons aproape la egalitate cu pralinele de înaltă calitate, făcute din cea mai fină ciocolată. Dacă te interesează un preț Macarons 450 g de la Boromir, trebuie să afli că numai de aici poţi cumpăra avantajos.

Cine a inventat Macarons?

Macarons sunt bezele fine făcute din aluat de migdale cernut, umplut cu o ganache de ciocolată de diferite arome. Ghenache este pus între două Macarons care sunt apoi presate împreună, astfel încât să urmeze principiul unui biscuit dublu.

Dificultatea în a face Macarons este sensibilitatea bezelei de migdale, care trebuie să fie cernută extrem de fin și amestecată cu ingredientele în cantități absolut corecte, astfel încât coaja să se poată netezi perfect și să ia forma tipică.

De unde provin prăjiturile Macarons?

Cronologic, primele prăjituri Macarons sunt cunoscute din Evul Mediu. Sunt disponibile în diferite versiuni, iar forma colorată cu umplutură de ghenache este cea mai cunoscută. Pentru a afla originea, este de multe ori util să te uiți la numele prăjiturii.

Macarons provine din italiană și este derivat din „maccare“, ceea ce înseamnă ceva de genul „pasate“, în timp ce un alt cuvânt italian de la Veneția „macarone / maccerone“ înseamnă „aluat fin“. Dar Macarons nu își au originile în Italia.

Sicilia a fost ocupată de tunisienii de astăzi în 827. Perioadele de ocupație au adus de obicei noi influențe într-o cultură și astfel, trupele arabe de atunci au adus noi alimente în Italia, inclusiv lămâie și fistic, dar și delicatese făcute din nuci și migdale.

Arabii, nu au inventat aceste dulciuri, dar le-au adoptat din Persia, deoarece biscuiții cu migdale erau consumate acolo de Anul Nou, precum și alte tipuri de „maccarruni“ așa cum erau cunoscute atunci. Ulterior numele s-a schimbat și „Maccarruni” a devenit „Macarons”.

Desigur, trebuie menționat faptul că există și opinii controversate care vorbesc despre alte căi și origini, dar majoritatea sunt de acord că primul biscuit de migdale a venit din țările arabe și a fost adus de acolo prin Italia în Franța.

Cum au devenit Macarons o specialitate franceză?

Se spune că în 1533 un comerciant a adus macarons din Italia în Franța pentru nunta unui duce. În anul 1552 în Franța, este înregistrată prima rețetă de Macarons. De-a lungul multor decenii, Macarons au fost prăjituri pentru curte, servite mai ales la nunți.

Trebuie menționat, totuși, că Macarons nu erau încă umplute și erau de asemenea, coapte și în mănăstiri de diferite ordine. Femeile benedictine au vândut Macarons pentru a-și câștiga existența și le-au făcut acceptabile din punct de vedere social pentru oamenii de rând.

Abia în secolul al XVIII-lea francezii au început să umple Macarons, folosind metode creative precum coacerea gemului sau găurirea biscuiților de migdale și umplerea lor cu smântână. Desigur, povestea produselor de patiserie fină nu se oprește la Marie-Antoinette, care – ca să spunem în termeni populari – a fost considerată un pionier în crearea produselor  de patiserie fine.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply