Protejeaza mediul inconjurator atunci cand folosesti tigara electronica

Share Button

In ultimii ani, protejarea mediului inconjurator a devenit un subiect din ce in ce mai discutat, lucru ce a determinat tot mai multe persoane sa actioneze si sa isi schimbe comportamentul atat in achizitionarea de produse, cat si in aruncarea si eliminarea sustenabila a gunoiului.

Toate produsele create si comercializate sunt cauzatoare de poluare, dar din pacate sunt esentiale in viata de zi cu zi. Insa exista solutii si planuri la nivel european si nu numai pentru a combate prin reciclare cat mai rapid aceasta criza ecologica.

Numai prin renuntarea la fumatul clasic in favoarea tigarii electronice, veti avea un impact pozitiv, deoarece nu veti mai arunca mucuri de tigara, milioane dintre acestea ajungand de cele mai multe ori in natura si in surse naturale de apa. In cazul tigarilor electronice, se pot realiza multe lucruri, de la schimbarea anumitor componente pentru a o utiliza  mai multi ani, pana la ducerea pieselor la centre specializate de colectare a deseurilor reciclate.

Astfel puteti opta pentru cateva variante si solutii pentru a contribui la reducerea poluarii, cele mai importante fiind urmatoarele:

1. Reciclati bateria

Este bine cunoscut faptul ca bateriile in general au o speranta de viata scurta. Mai ales daca nu sunt incarcate corect acestea se pot defecta mult mai rapid. Este recomandat pentru a prelungi cat mai mult viata acesteia sa nu o lasati la incarcat peste noapte deoarece cu timpul se va diminua simtitor autonomia, fiind obligati sa o schimbati mai des. In aproape toate centrele comerciale veti gasi zone special amenajate unde o puteti lasa pentru reciclare.

2. Evitarea tigarilor electronice de unica folosinta

Tigarile de unica folosinta contribuie cel mai mult la poluare. Dupa folosirea ei care de regula nu dureaza mai mult de o saptamana, o veti arunca in totalitate.

In acest sens va puteti orienta catre un kit in care va veti personaliza tigarea si lichidul dupa preferintele personale. Este mult mai economic din punct de vedere financiar, avand costuri mai reduse atunci cand achizitionati lichidele, rezistentele sau alte componente.

3. Cumparati device-uri si componente de calitate

Un aspect important este achizitionarea unui aparat de calitate pentru a-l putea folosi o perioada mai indelungata. Si componentele trebuie sa fie procurate de pe site-urile de specialitate de incredere, in acest fel veti putea reduce costurile de intretinere substantial.

Tigarile electronice sunt cel mai bun mod de a incepe sa scapati de acest obicei nociv. Plasturii si guma  de mestecat cu nicotina nu sunt o solutie viabila, multe persoane confirmand faptul ca au esuat chiar din prima saptamana de utilizare. Reciclarea este un gest responsabil din parte tuturor, prin aceasta actiune putand crea un viitor mai frumos si mai verde.Advertisement

No comments.

Leave a Reply