8 motive pentru a avea plante cataratoare cu flori

Share Button

8 motive pentru a avea plante cataratoare cu floriPlantele cataratoare sunt cel mai bun prieten al gradinarului. Acestea pot fi folosite pentru a crea pereti, garduri sau spaliere aproape oriunde in gradina ta. Plantele cataratoare nu numai ca te ajuta sa aduci mai mult verde in casa ta, ci te ajuta si sa iti faci casa mai frumoasa prin adaugarea de textura, culoare si parfum.

Cea mai cunoscuta planta cataratoare este iedera. Din cele mai vechi timpuri, casele au fost acoperite cu iedera si i s-au atribuit puteri magice. Daca vrei sa stii de ce ar trebui sa pui plante cataratoare in casa ta, nu rata articolul acesta.

Principalele avantaje ale plantelor cataratoare

Printre avantajele pe care le poate avea amplasarea plantelor cataratoare pe fatada locuintei noastre, gasim urmatoarele:

  1. Acoperire ecologica si economica. Plantele cataratoare pot fi folosite pentru a ne proteja si acoperi casa intr-un mod natural si ecologic, deoarece nu va trebui sa cheltuim sume mari de bani cumparand materiale pentru a indeplini aceasta sarcina.
  2. Pot fi folosite atat in case de tara, cat si in case de oras. Acest tip de plante arata frumos in orice tip de casa si sunt perfecte pentru fatadele din piatra, deoarece ofera o nota de culoare foarte izbitoare.
  3. Decorare foarte ieftina. Daca doresti sa decorezi exteriorul casei tale, acest tip de planta este unul dintre cele mai ieftine si mai usor de intretinut optiuni. Acestea sunt plante care nu au nevoie de multa ingrijire, deoarece necesita putina udare si zero ingrasamant. In schimb, pentru a preveni cresterea prea mare se recomanda taierea macar o data pe an.
  4. Purifica aerul. Plantele in general sunt purificatoare de aer, iar iedera ajuta in mod special la curatarea mediului inconjurator atunci cand este incarcat de poluare.
  5. Reductor termic. Daca casa ta este acoperita de iedera, este posibil ca in lunile cele mai calduroase aceasta planta sa absoarba caldura din perete, facandu-ti casa mai racoroasa si cu o ventilatie incredibila.
  6. Scapa de umiditate. Ca si in cazul caldurii, iedera este perfecta pentru a absorbi umezeala prezenta pe peretii pe care este asezata. De obicei se crede ca aceste plante produc mucegai in incaperile in care se gasesc, dar dimpotriva, sunt perfecte pentru a pune capat acestui tip de problema.
  7. Mentine temperatura. Daca vrei ca domiciliul tau sa fie un loc perfect pentru a te proteja de frigul iernii, amplasarea plantelor cataratoare pe fatada poate fi o idee grozava. Aceste tipuri de plante sunt responsabile pentru reducerea pierderilor de temperatura. Sunt izolatorul termic ideal.
  8. Usor de indepartat. Daca unul dintre motivele care te impiedica sa asezi aceasta planta frumoasa in casa ta este teama de a nu o putea indeparta mai tarziu, asta nu va fi o problema. Cand te saturi de acest decor nu va trebui decat sa ii tragi tulpina si o vei putea indeparta fara nici un efort.

Plantele cataratoare au multe avantaje, de la a fi frumoase pana la a oferi umbra. In plus, sunt usor de intretinut si necesita putina intretinere, facandu-le ideale pentru cei care nu au mult timp de alocat intretinerii gradinii.

Daca ti se pare o idee interesanta sa iti decorezi casa cu acest tip de planta si aceste avantaje ti se par convingatoare, nu sta pe ganduri si apeleaza la internet pentru mai multe idei!
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply