Ce este o aplicatie mobila?

Share Button

Ce este o aplicatie mobila?Tehnologia mobila este o industrie care este in crestere si atrage companii din diferite domenii din intreaga lume. Pana in 2020, s-a estimat ca veniturile din aplicatiile mobile au ajuns la aproape 600 de miliarde de dolari. Popularitatea in crestere a smartphone-urilor si tabletelor a facut ca dezvoltarea aplicatiilor mobile sa fie o tendinta din ce in ce mai populara in randul proprietarilor de afaceri din intreaga lume.

Cum functioneaza aplicatiile mobile?

O aplicatie mobila, este un tip de aplicatie conceputa pentru a rula pe un dispozitiv mobil, care poate fi un smartphone sau o tableta. Chiar daca aplicatiile sunt de obicei unitati mici de software cu functii limitate, acestea reusesc sa ofere utilizatorilor servicii si experiente de calitate. Aplicatiile sunt foarte utile insa uneori din excesi de zel exista riscul de a scapa telefonul din mana in momentul in care il folosesti intens. Partea buna este ca poti cumpara oricand un display Huawei pe care sa il utilizezi.

Spre deosebire de aplicatiile concepute pentru computere desktop, aplicatiile mobile se indeparteaza de sistemele software incorporate. In schimb, fiecare aplicatie mobila ofera functionalitate izolata si limitata. De exemplu, poate fi un joc, un calculator sau un browser web mobil.

Datorita resurselor hardware limitate ale dispozitivelor mobile timpurii, aplicatiile mobile au evitat multifunctionalitatea. Cu toate acestea, chiar daca dispozitivele utilizate astazi sunt mult mai sofisticate, aplicatiile mobile sunt inca functionale. Acesta este modul in care proprietarii de aplicatii mobile permit consumatorilor sa selecteze exact caracteristicile pe care dispozitivele lor ar trebui sa le aiba.

Tehnologii cheie in dezvoltarea aplicatiilor mobile

Pentru a intelege procesul de construire a unei aplicatii mobile este necesar ca, in calitate de companie, sa intelegeti diferitele consideratii tehnologice care exista.

Aplicatii native- definitie

Ce sunt aplicatiile native? Aceste aplicatii sunt concepute pentru un singur sistem de operare mobil. De aceea se numesc nativi: sunt nativi pentru o anumita platforma sau dispozitiv. Majoritatea aplicatiilor mobile de astazi sunt concepute pentru sisteme precum Android sau iOS. Pur si simplu, nu puteti instala sau utiliza o aplicatie Android pe iPhone si invers.

Principalul beneficiu al aplicatiilor native este performanta lor ridicata si experienta excelenta a utilizatorului (Ux). La urma urmei, dezvoltatorii care le creeaza utilizeaza interfata cu utilizatorul (Ui) a dispozitivului nativ. Accesul la o gama larga de iPI-uri ajuta, de asemenea, la accelerarea activitatii de dezvoltare si la impingerea limitelor de utilizare a aplicatiilor.

Aplicatiile native pot fi descarcate doar din magazinele de aplicatii si instalate direct pe dispozitive. De aceea, trebuie mai intai sa treaca printr-un proces strict de publicare.

Cel mai mare dezavantaj al aplicatiilor native este costul lor. Pentru a construi, a face backup si a mentine o aplicatie pentru Android si iOS, practic aveti nevoie de doua echipe de dezvoltare. Dupa cum va puteti imagina, acest lucru poate face ca proiectul dumneavoastra sa aiba mai multe cheltuieli.

Aplicatii Web- ce sunt si cum functioneaza

Aplicatiile web sunt aplicatii software care se comporta similar cu aplicatiile mobile native si functioneaza pe dispozitive mobile. Cu toate acestea, exista diferente semnificative intre aplicatiile native si aplicatiile web. Pentru inceput, aplicatiile web utilizeaza browsere pentru a rula si sunt de obicei scrise in CSS, HTML5 sau JavaScript.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply