Importanta alegerii saltelei potrivite pentru fiecare persoana

Share Button

Importanta alegerii saltelei potrivite pentru fiecare persoanaMulti oameni acuza dureri de spate severe, iar unii dintre ei se lupta cu probleme ortopedice. Totusi, majoritatea acestor afectiuni sunt cauzate de modul lor de viata. Muncesc din greu in picioare sau stand intr-o pozitie incomoda pentru mult timp.

Si cand vine vorba de odihna de noapte, de multe ori nu pot conta pe confort, pentru ca au o saltea veche sau, mai rau, dorm pe o canapea incomoda. O saltea bine aleasa poate fi solutia aici. Pentru a evita durerile de spate, sunt recomandate in special saltele ortopedice. Ce merita sa stii despre ele? Ce model sa alegi?

Si de ce trebuie ca fiecare sa investeasca intr-un model potrivit, asa cum este o saltea SomnArt Optimax Ortopedic, care ofera o odihna sanatoasa si o rezistenta optima pentru sustinerea ideala a corpului. Mai mult, faptul ca aceasta saltea are doua fete, durata de viata a acesteia este mult mai indelungata.

Importanta alegerii saltelei potrivite?

Adesea, inainte de a cumpara un anumit model, este mentionat doar confortul somnului. Totusi, trebuie amintit ca o saltea bine aleasa este importanta si pentru sanatatea ta.

Este vorba in primul rand de posibilitatea de a evita degenerarea sau afectiuni la nivelul coloanei vertebrale pe toata lungimea sa. Saltelele moderne au duritati diferite, care sunt selectate in functie de nevoile utilizatorului.

Mai mult, acestea sunt impartite in zone diferite pentru a se potrivi cu presiunea plasata pe saltea in diferite locuri.

Saltele ortopedice – ce inseamna?

Saltelele ortopedice sau medicale, sunt produse ale caror proprietati sunt confirmate prin teste adecvate. Aceste produse sunt supuse unor teste riguroase pe care trebuie sa le indeplineasca .

Acest model este in primul rand ergonomic si adaptat la nevoile specifice ale utilizatorului. In plus, acestea trebuie sa indeplineasca cerintele de igiena si durabilitate.

Pe langa saltelele ortopedice, includ si produsele medicale, precum saltele pentru prevenirea ulcerelor de presiune. Deci, aceasta categorie este destul de larga. Cand vine vorba de saltele ortopedice, acestea sunt recomandate in special persoanelor care doresc sa aiba grija de coloana vertebrala. Este, de asemenea, o alegere buna pentru persoanele care se lupta deja cu dureri de spate nespecifice.

Ce merita sa iti amintesti atunci cand alegi o saltea ortopedica?

Saltelele ortopedice sunt un tip special al acestui tip de produs. Prin urmare, merita sa iti amintesti ca acestea ar trebui selectate pentru un anumit utilizator. Este vorba, printre altele, de duritatea saltelei, care va depinde de greutatea persoanei si de preferintele acesteia .

Inainte de a alege o saltea ortopedica, merita sa consulti un specialist – un ortoped sau kinetoterapeut. Iti va spune ce suport pentru corp va fi optim. De asemenea, va indica modul in care duritatea trebuie distribuita pentru sectiuni individuale ale coloanei vertebrale, pentru a putea evita sau ameliora pe viitor durerile de spate.

Inarmat cu aceste cunostinte, te poti consulta apoi cu angajatul magazinului care vinde saltelele sau cu reprezentantii site-ului online unde ai gasit acest tip de produse, care te va ajuta sa alegi modelul potrivit pentru tine.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply