Ce trebuie sa stii despre multifunctionale, copiatoare sau imprimante

Share Button

Alegerea unui copiator, a unei multifuncitonale sau a unei imprimante este o decizie foarte dificila, mai ales daca nu stii nimic despre ele. Majoritatea dintre noi cunosc specificatiile de baza ale acestor echipamente, dar ce trebuie sa ai in vedere in primul ran este ca sunt absolut esentiale in orice birou sau societate. Fara aceste dispozitive nu vei face prea mare lucru, cu atat mai mult daca ai de printat documente. Inainte de a le achizitiona citeste mai jos ce trebuie sa stii despre multifunctionale, copiatoare sau imprimante.

Multifunctionalele sunt copiatoare profesionale care pot acoperi atributiile unui copiator, a unei imprimante sau a unui scanner. O multifunctionala face practic tot ce face acestea, dar dintr-un singur dispozitiv. Companiile de mari dimensiuni, firmele de printing cat si cele la inceput de drum, se folosesc de aceste echipamente.

Multifunctionala poate fi de doua feluri, respectiv cu jet de cerceala si cu laser. Poti cumpara sau inchiria un astfel de echipament, insa inainte analizeaza nevoile firmei tale. Multifunctionalele cu laser sunt foarte rapide, stocheaza un numar mare de coli si au o calitate superioara spre deosebire de cele cu jet de cerneala. Acestea din urma se potrivesc hartiei foto, dar si celei normale, are dimensiuni mici si pret redus.

Copiatoarele, dupa cum le spune si numele, nu fac altceva decat sa copieze. Daca firma, societatea sau biroul tau are nevoie de aceasta actiune, un copiator este ideal. Spre deosebire de imprimante sau multifunctionale, copiatorul nu are capacitatea de a copia date de pe un dispozitiv digital. Se pot duplica documentele prin procesul de xerografie sau inkjet – jetul de cerneala.

In ceea ce priveste imprimantele, aceste echipamente sunt cele mai utilizate. Cele mai multe persoane se orienteaza catre acest tip de dispozitiv pentru ca este foarte cunoscut. Imprimanta poate fi utilizata pentru a copia sau transfera date de pe un dispozitiv digital, iar tehnologiile folosite sunt cele cu laser, jet de cerneala si cea termica. Acest echipament are un tip de imprimare diferit, in functie de documentul de care ai nevoie.

Pretul dispozitivelor de mai sus este destul de ridicat, mai ales daca le alegi pe cele profesionale. Este indicat sa te orientezi catre cele profesionale datorita capacitatilor lor, dar in locul achizitionarii poti alege serviciile de inchirieri copiatoare. Imprimantele, copiatoarele si multifunctionalele pot fi inchiriate de pe site-ul tiparesc.com.ro, acolo unde ai toate detaliile necesare.

Fiecare pas pe care il faci pentru a duce compania ta la un alt nivel, va conta peste ceva timp. Acelasi lucru se intampla si in cazul bugetului. Daca vei economisi unde este posibil si vei alege sa inchiriezi cateva dispozitive sau diferite obiecte in loc sa le achizitionezi, bugetul iti va permite investitii de alt tip.

Inainte de a achizitiona sau inchiria, citeste ce trebuie sa stii despre multifunctionale, copiatoare sau imprimante. Dupa ce ai aflat aceste informatii, efectueaza o analiza a volumului lunar de printare si mai apoi ia o decizie.Advertisement

No comments.

Leave a Reply