Cum va dati seama ca se defecteaza turbo-ul masinii?

Share Button

Cum va dati seama ca se defecteaza turbo-ul masinii?Turbocompresoarele pot face ca motoarele relativ mici sa ofere performante mai frecvent asociate cu motoarele mai mari. Turbo-urile sunt populare pentru ca va ofera mai multa putere fara costurile financiare si fara costurile de mediu, care vin cu masinile mai mari (si cu motoarele lor mai mari).

Cum functioneaza turbocompresoarele?

Aerul si combustibilul se amesteca impreuna in motor pentru a produce energie. Turbo injecteaza mai mult aer in amestec, ceea ce face ca motorul sa fie mai puternic. Turbo utilizeaza sistemul de evacuare pentru a roti o pompa de aer, care impinge aerul suplimentar in cilindrii motorului.

Cum va dati seama ca turbo nu functioneaza corect?

Exista cateva semne care va pot ajuta sa intelegeti faptul ca turbo nu functioneaza corect, si ca trebuie sa va ganditi din ce in ce mai serios sa cumparati o turbosuflanta second hand, o turbosuflanta noua sau sa reconditionati turbosuflanta masinii dvs. Pana atunci insa, iata cum va puteti da seamma ca turbo nu functioneaza corect:

Acceleratie slaba

Daca observati ca masina dvs. nu se accelereaza la fel de puternic ca altadata, turbo-ul dvs. ar putea sa provoace aceasta problema.

Arde prea mult ulei

Turbo-ul masinii ar putea fi defect daca masina arde prea mult ulei. Pentru a verifica, veti avea nevoie de un endoscop. Gasiti capatul din fata unitatii turbo, apoi deconectati-l. Folositi endoscopul pentru a privi in interior.

Daca vedeti ulei, este posibil sa aveti o problema. Este prudent sa va duceti masina la garaj cat de curand puteti, deoarece turbo-ul este probabil sa esueze in curand.

Prea mult fum de esapament

Uleiul poate intra in evacuarea dvs. daca unitatea dvs. turbo dezvolta fisuri sau deteriorarea sigiliilor sale interne. Uleiul suplimentar se va arde intr-o nuanta albastra sau gri.

Esti mai probabil sa vdeti aceste fumuri grele cand folosesti turbocompresorul. Accelerati-va motorul si vedeti daca este emis fum excesiv.

Martorul motorului aprins in tabloul de bord al masinii

Avertismentul transmis de catre motor poate aparea din diferite motive, unul dintre ele fiind un turbocompresor defect. Pentru orice motiv, martorul masinii dvs. este aprins, ceea ce inseamna ca este important sa vizitati un service auto pentru a vedea daca turbocompresorul este vinovat de aprinderea martorului.

Zgomot puternic din motor

Turbocompresoarele au tendinta de a fi foarte zgomotoase in cazul in care functioneaza defectuos. Acest zgomot se va agrava pe masura ce problema devine mai grava.

Daca observati una sau mai multe dintre aceste simptome enumerate mai sus, ar trebui sa va duceti cat mai repede masina in service pentru ca specialistii sa vada despre ce este vorba. Poate aveti norocul ca problema sa nu fie atat de grava si sa nu fie vorba despre un turbo defect.

Daca turbo-ul este defect, atunci aveti posibilitatea de a opta pentru un turbo nou (care costa foarte multi bani), puteti alege un turbo second hand, sau o reconditionare turbo. Cu siguranta mecanicul va va explica ce trebuie sa alegeti si de ce o solutie este mai buna decat celelalte.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply