Informatii de baza despre incinerarea umana

Share Button

Informatii de baza despre incinerarea umanaStiati ca incinerarea umana este o practica din ce in ce mai des utilizata in Romania? In ultimii ani, numarul persoanelor decedate care au fost incinerate a crescut considerabil, iar in viitorul mai mult sau mai putin apropiat, se estimeaza ca majoritatea persoanelor decedate vor fi incinerate si nu ingropate.

Daca va intrebati de ce se practica incinerarea umana din ce in ce mai des, ei bine, exista cateva raspunsuri. In primul rand, costurile incinearii umane nu sunt deloc mari, iar familiile indoliate pot alege aceasta solutie care este mai practica.

Un alt motiv datorita caruia se practica aceasta procedura, este acela ca numarul locurilor de veci din orase, care pot fi cumparate de catre oamen este din ce in ce mai mic, iar oamenii mai devreme sau mai tarziu vor muri.

In marile orase nu prea mai exista terenuri libere care sa poata fi folosite pentru a deveni cimitire, iar in aceste conditii, nu prea mai ramane alta solutie decat incinerarea umana.

Tocmai din acest motiv, este indicat sa cunoasteti cateva detalii importante, despre ce este incinerarea umana intr-un crematoriu Romania.

Ce este cremarea?

Trupul unui decedat este ars in timpul unei incineratii. Pentru acest lucru este necesar un sicriu special pentru ardere.

Cat timp dureaza intreaga procedura?

Exact cat dureaza o incinerare umana, difera de la caz la caz. Cu toate acestea, un corp uman poate fi ars undeva intre 90 si 120 de minute. In mod normal, nu trebuie sa dureze mai mult de 120 minute arderea totala a unui cadavru. Totul se desfasoara dupa ce cuptorul este incalzit la 1200 grade Celsius.

Ce se intampla cu cenusa?

Cenusa intra intr-o urna dupa ce a ars. Desigur, rudele pot alege sa pastreze urna cu cenusa ramasa din corpul persoanei dragi, care a fost incinerata. Exista de exemplu cazuri in care familia indoliata alege sa pastreze cenusa decedatului drept amintire, asa ca depoziteaza urna cu cenusa la loc sigur; altii in schimb ingroapa urna cu cenusa, sau arunca cenusa in vant sau in mare.

Aveti nevoie si de un sicriu pentru cremare?

Da, un sicriu este cu siguranta necesar pentru cremare. Totusi, acesta nu este un sicriu normal pentru inmormantare, ci un sicriu special pentru incineratie. Cele mai multe sicrie de cremare sunt confectionate din lemn simplu, simplu si, prin urmare, sunt mult mai ieftine decat sicriele pentru inmormantari.

Cum se asigura ca cenusa nu este confundata?

In primul rand, fiecare corp este cremat individual in crematoriu. Cu toate acestea, pentru a va asigura ca corpul nu va fi confundat dupa aceea, corpul este inchis cu o caramida de foc in timpul cremarii.

Aceasta este ignifuga si este prevazuta cu un numar de cremare, astfel incat cenusa sa poata fi atribuita retroactiv. Caramida de foc vine impreuna cu cenusa in urna , care este apoi sigilata. Cu toate acestea, numarul de cremare, precum si numele si data nasterii si a mortii mortului sunt, de asemenea, stampilate pe capsula de cenusa, astfel incat confuzia poate fi in cele din urma exclusa.




Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply