Istoria Apple si modul in care au evoluat telefoanele

Share Button

Istoria Apple si modul in care au evoluat telefoaneleScalarea ar putea deranja oamenii cu ochi foarte sensibili, care pot vedea (si nu pot vedea) liniile orizontale unice care tremura cand parcurg textul sau  imaginea de pe ecran. Pentru persoanele care  nu au putut vedea afisajele mai vechi si mai mici, castigurile de accesibilitate elimina orice alte preocupari.

Datorita optiunii Afisare zoom, Apple nu numai ca deserveste pe cei care vor sa vada mai mult, ci si pe cei care au nevoie sa vada mai mult. Ar putea parea un cadru simplu, dar va face o mare diferenta. Va face inca o data iPhone nu numai mai utilizabil, ci mai incluziv.

Procesoarele Apple A8 si Apple M8

IPhone-ul 6 este alimentat de sistemul Apple A8 pe un chip (SoC). Apple a inceput sa proiecteze propriul  SoC cu Apple A4 in 2010 si personalizat sa le proiecteze cu Apple A7 in 2013. Atunci a trecut de la modelele de referinta de licentiere, cum ar fi seria Cortex, la arhitecturile de licentiere, si anume ARMv8. Acest lucru a permis companiei Apple sa obtina nu numai viteze mai rapide, datorita mai multor registre si unui set de instructiuni mai curat, precum si criptarii hardwired pentru ID-ul Touch, dar ajungand la 64 de biti pe mobil inainte de a produce procespare precum Qualcomm de pe Samsung.

Apple A8 combina o “generatie dual-core”, de 1.38GHz “Cyclone” (CPU), ceea ce este estimat de Chipworks ca este o unitate de procesare grafica Quad-core (PowerVR GX6450).

Exista o dubla cantitate de tranzistori – doua miliarde acum – dar datorita unui nou proces de fabricare de 20 de nanometri, se potriveste intr-un ambalaj care este cu 13% mai mic decat cel anterior.

Rezultatul sta in castigurile de viteza de 25% pentru calculul general si 50% pentru grafica, dar si economii de energie de 50%. Acesta este motivul pentru care iPhone-ul 6 depaseste performantele iPhone-urilor anterioare si, chiar si cu afisajul sau mai mare, obtine o viata egala sau mai buna a bateriei.

IPhone-ul 6 primeste 14 ore de convorbire pe 3G, spre deosebire de 10 ore pentru iPhone 5, pana la 10 ore de navigare celulara si 11 de browsere Wi-Fi, de la 8 la 10 pe iPhone 5. Redarea video si audio este de asemenea imbunatatita la 11 si, respectiv, 50 de ore, de la 10 la 40 pe iPhone 5.

Daca ai iPhone 8 si ti s-a stricat ecranul iti recomandam sa iti cumperi de aici ecran iPhone 8.

Dincolo de durata de viata a bateriei, Apple spune ca eficienta energetica a lui A8 ii permite, de asemenea, sa sustina performanta pe perioade mai lungi de timp.

Bateriile nu ofera doar energie, ci asigura izolare. Deci, chipset-urile incep de obicei sa functioneze repede si apoi se calmeaza dupa doar cateva minute pentru a evita supraincalzirea. Apple A8, dimpotriva, ofera mai putina caldura, ceea ce inseamna ca poate fi pastrat la aceeasi viteza.

Teoretic este ca o masina de curse care poate ramane in banda de trecere, mai degraba decat sa treaca in jos pe banda lenta.

Apple mai spune ca iPhone 6 este mai rapid decat iPhone-ul original cu pana la 50x pe CPU si 84x pe GPU. Comparativ cu ultimele doua generatii, castigurile sunt inca impresionante.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply