Cum iti resetezi telefonul Nokia?

Share Button

Cum iti resetezi telefonul Nokia?
Stim cu totii ca smartphone-urile oricat de performante ar fi, unele dintre ele se blocheaza destul de des in timpul in care ruleaza diferite aplicatii.

De asemenea se poate sa fi navigat pe internet si in acel moment in telefonul tau sa fi intrat vreun virus iar din acel moment telefonul sa functioneze tot mai greu si sa se blocheze tot mai des.

In continuare iti voi povesti ce ai de facut in cazul in care ai un telefon Nokia Lumia care are instalat sistemul de operare Windows 10 Mobile.

Ei bine, in cazul in care detii un astfel de telefon iar dispozitivul tau incepe sa se blocheze din ce in ce mai greu sau nu functioneaza la parametrii optimi, fie il duci intr-un service unde se efectueaza reparatii Nokia, fie incerci de unul singur sa il resetezi, pentru ca in acest caz dispozitivul se va comporta la fel ca unul nou.

Deci, sa incepem resetarea telefonului tau Nokia Lumia:

Primul pas pe care trebuie sa il faci este acela de a deschide aplicatia “Setari” a telefonului tau. Primul pas din cate se vede este foarte simplu. In continuare trebuie sa deschizi fereastra “Despre telefon” iar mai apoi sa apesi pe categoria “Sistem”.

Odata ce ai intrat in categoria “Sistem” trebuie sa derulezi lista cu setari pana cand ajungi la “Despre”. Aceasta fereastra iti va afisa informatii despre telefonul tau si anume numele acestuia, modelul dispozitivului, software-ul instalat dar si memoria RAM a telefonului.

In continuare vei derula in jos pentru a vedea optiunile aditionale. In josul paginii “Despre” vei vedea un buton care spune “Resetati-va telefonul”. Odata ce ai ajuns in acest sa punct esti la o singura secunda distanta de inceperea resetarii dispozitivului. Tot ce mai ai de facut este sa apesi pe butonul respectiv.

Inainte de resetarea telefonului vei fi instiintat despre faptul ca daca resetezi dispozitivul ti se vor sterge toate datele personale: pozele, aplicatiile instalate, jocurile, fisierele audio si video dar si numerele de telefon salvate in memoria dispozitivului.

Cel mai bine ar fi sa iti faci un backup inainte de a incepe resetarea telefonului pentru a-ti putea recupera mai apoi datele. In cazul in care ai un card SD in telefon, cel mai bine ar fi sa iti salvezi toate datele pe card.

Dupa ce iti salvezi toate datele din telefon pe card poti sa incepi procesul de resetare a dispozitivului. Odata terminat acest proces, iti vei putea configura smartphone-ul de la zero.

Dupa cum se poate vedea, nu este chiar atat de greu sa  resetezi singur un telefon care are instalat sistemul de operare Windows 10 Mobile, insa dupa cum am mai spus, inainte de a incepe acest proces trebuie sa iti faci o copie de sigranta a datelor din telefon dar si a celor mai importante aplicatii pentru a putea beneficia de acestea in momentul in care resetarea este gata.

In cazul in care iti resetezi dispozitivul iar acesta in continuare va functiona greoi si se va bloca, atunci nu iti ramane altceva de facut decat sa duci telefonul la un service gsm unde se vor ocupa expertii de el.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply