Cum sa aleg un PC Gaming?

Share Button

Cum sa aleg un PC Gaming?
Din ce in ce mai multi pasionati de jocurile pe calculator aleg sa se inscrie in diferite campionate si competitii de acest gen pentru a se intrece cu alti competitori atat din tara cat si din strainatate. Si cand zic din strainatate, ma refer la jucatori de pe toate continentele, nu doar din Europa.

In mod evident, fiecare jucator de jocuri pe calculator isi doreste sa se poata baza pe echipamente din ce in ce mai performante, insa nu toti sunt la fel de norocosi. Stim cu totii ca aceste PC-uri sunt costisitoare insa se pot gasi si la preturi mai accesibile, dar o varianta buna pentru aceste echipamente ar putea fi si unele calculatoare second hand gaming.

Se pare ca in ultimul timp sunt din ce in ce mai cautate laptopurile si dispozitivele mobile, dar trebuie stiut faptul ca un laptop destinat jocurilor poate sa coste de doua sau trei ori mai mult decat un PC destinat jocurilor.

Cu siguranta in cazul in care iti vei cumpara un laptop la un pret de 2000 de lei, acesta nu poate fi ales pentru jocuri. Il poti folosi pentru a naviga pe internet, pentru a te conecta la retelele de socializare, dar in nici un caz nu se poate folosi pentru jocuri.

Ei bine, daca iti pui intrebarea cum sa iti aleg un calculator pentru jocuri, trebuie sa intelegi faptul ca tot greul nu il face doar procesorul. In jocuri, tot greul il duce placa video, astfel ca procesorul ramane pe locul al doilea. Cu siguranta nu este indicat sa iti alegi un procesor i7 si cea mai ieftina placa video.

Un alt aspect important in ceea ce priveste un calculator este racirea. Racirea pe apa a ajuns si la noi in tara si este recomamdata atunci cand va alegeti un calculator pentru jocuri.

Un alt aspect foarte important il reprezinta memoria RAM. Aceasta este foarte importanta dar nu trebuie investiti in ea foarte multi bani. Momentan, 8 GB RAM ar fi suficienti.

In ceea ce priveste stocarea, momentan SSD-urile fac diferenta indiferent care ar fi si ce dimensiuni ar avea. Este cunoscut faptul ca acestea sunt mai performante decat hardurile normale, iar in ceea ce priveste raportul calitate-pret acesta este considerabil mai mare decat la un hard normal.

Trebuie aleasa cu mare atentie si sursa, pentru ca o sursa cu multi W nu este tot timpul una de calitate. Pe sursa trebuie sa fie inscriptionat textul 80 PLUS.

Concluzia este ca in mod evident in cazul in care ai un buget nelimitat iti poti permite absolut orice calculator, dar si in cazul in care nu esti dispus sa arunci o multime de bani pentru un calculator, poti sa te bucuri de performantele unui echipament de acest gen.

Dupa cum am mai spus se poate opta fie pentru un calculator second hand, fie iti poti construi tu singur calculatorul. Trebuie doar sa te informezi putin inainte, sa cauti un magazin de unde sa iti cumperi piese de calitate si nu foarte scumpe, dupa care te poti apuca de treaba.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply