Cele mai bune materiale pentru husele de telefon

0 Shares
0
0
0

Cele mai bune materiale pentru husele de telefon
Multi dintre noi punem un foarte mare pret pe durabilitatea telefonului nostru mobil – tocmai de aceea incercam sa folosim pe cat posibil doar accesorii originale, de cea mai buna calitate. Cand acest lucru nu este posibil, ne documentam, comparam si cerem pareri.

Stim ca doar asa putem sa pastram smartphone-ul folosit in parametrii optimi de functionare, pentru o perioada cat mai lunga de timp. Astfel putem sa ajungem la intrebarea pe care am enuntat-o oarecum in titlul acestui articol “Care sunt cele mai bune materiale pentru husele noastre de telefon?”

Exista o multime de optiuni, in ce priveste aceste aspecte. Unele huse arata foarte bine, altele sunt foarte scumpe. Din ce material trebuie insa sa fie facuta o anumita husa pentru a fi considerata eficienta? Raspunsul depinde insa – el variaza foarte mult de lucrurile pe care ni le dorim de la o husa. Sa luam cateva dintre cele mai des folosite materiale pentru a ne forma o idee generala:

●    Plasticul
Fie ca poarta denumirea de plastic, policarbonat sau poliuretan, acest material este intalnit in majoritatea huselor. Acest material poate fi extrem de tare sau chiar foarte moale si se poate mula foarte bine.

Ca si avantaje, enumeram: eficienta in protejare, o varietate de culori si stiluri, usor de tinut in mana si manevrat. Unele huse de acest tip sunt rezistente la apa si la praf. Desigur, plasticul are si cateva dezavantaje. Sa le prezentam pe scurt: nu este un material sustenabil, poate sa aiba un miros ciudat, poate sa arate ieftin sau butucanos.

●    Siliconul
Un material mult mai moale, obtinut prin amestecul produselor petroliere si a siliciului (gasit in cuart si nisip). Este o alternativa considerata de multi oameni mai sigura, comparativ cu plasticul.

Este moale, flexibil si poate fi extrem de aderent (de aceea poate fi greu de curatat). Husele din silicon sunt asadar foarte eficiente, accesibile ca pret, colorate, usor de tinut. Totusi, ca minusuri, amintim: sunt greu de curatat, au un aspect ieftin sau neatractiv.

●    Metalul
Numeroase modele de telefoane mobile folosesc metalul pentru constructia carcasei. Asa ca, oarecum, pare logic sa existe si carcase de telefon din acest material. Aluminiul este cel mai frecvent folosit material pentru producerea de huse.

De asemenea, pe piata exista si modele de huse cu titanium, bronz si alte metale pretioase (cum ar fi aurul si argintul).

Husele din metal protejeaza foarte bine telefoanele impotriva zgarieturilor si a cazaturilor. Totusi, numerosi utilizatori s-au plans ca aceste produse din metal  interfereaza cu semnalul emis de telefoanele Apple. Multa atentie asadar inainte de a cumpara un astfel de model!

Puncte pozitive: metalul este foarte puternic si iti va proteja telefonul in aproape orice situatie; are un look foarte atragator si modern.

Puncte negative: este posibil ca acest material sa blocheze semnalul telefonic; husele de acest tip pot fi mai scumpe decat restul modelelor; este alunecos si greu de tinut in mana.

Alte materiale de care trebuie sa tii cont in alegerea unor huse telefoane sunt fibra de carbon (usor, puternic, atractiv dar scump), lemnul (usor de personalizat, usor de tinut in mana, insa mai scump) si pielea (mereu la moda, usor de tinut in mana, insa scumpa si nu atat de rezistenta la impact).

0 Shares
You May Also Like
Ce este tehnologia IPS?

MobileCe este tehnologia IPS?

Suntem mai mult ca siguri ca ati intalnit cel putin odata termentul IPS. Aceasta notatie este inscriptionata pe…