Principalele greseli la cumpararea unui bilet de avion online

Share Button

Principalele greseli la cumpararea unui bilet de avion onlineEste din ce in ce mai frecvent ca noi sa ne indepartam de agentii si intermediari si sa decidem sa ne cumparam propriile bilete pentru a calatori, online, prin aplicatia de travel. Cu toate acestea, exista cateva lucruri neplacute care se pot intampla oricui, asa ca aceasta este o lista a principalelor greseli care se fac atunci cand cumperi un bilet de avion online si solutii pentru a le putea evita.

 1. Nume gresit

Nu o data s-a pus intrebarea: “Ce fac daca mi-am scris gresit numele atunci cand cumpar un bilet de avion?” Din pacate, majoritatea companiilor aeriene considera ca daca ti-ai scris gresit numele esti altcineva, asa ca va trebui sa platesti “schimbarea pasagerilor”.

Nu exista prea multe sfaturi in acest moment, in afara de a fi atent si a-ti verifica intotdeauna datele inainte de a face click pe “cumpara”. Totusi, aici iti dam cateva informatii pentru ca nu trebuie sa devii exagerat de prudent:

 • Daca numele tau are cratima sau diacritice, este mai bine sa-l scrii fara ele, mai ales pe zborurile internationale.
 • Daca numele tau este foarte lung si nu se potriveste, scrie cat iti dau voie caracterele. Te asiguram ca nu vei avea nicio problema daca este incomplet.
 1. Destinatie gresita

Cagliari din Italia sau Cagliari in Canada? Exista multe destinatii care impartasesc numele, desi locatia este in cealalta parte a lumii, asa ca este foarte important sa verifici unde doresti sa mergi si ce bilet rezervi mai exact. Aeroporturile au acronime unice (ex. Mexic = MEX, Barcelona = BCN etc), asa ca inainte de a cumpara un bilet, verifica intotdeauna ca ai ales locul potrivit.

 1. Aeroport gresit

La fel precum destinatiile, trebuie sa fii atent si la aeroport. Orasele mari precum New York sau Roma au mai multe aeroporturi, asa ca verifica mereu la care ajungi si cat te va costa sa ajungi de acolo in centrul orasului sau spre destinatia ta finala.

Foloseste intotdeauna Google Maps pentru a vedea traseul (timp si cost) de la aeroport pana la locul unde urmeaza sa stai.

 1. Preturi finale mai mari

Unul dintre trucurile de vanzari ale companiilor aeriene este sa iti ofere tarife excelente care de multe ori se aplica doar la anumite ore sau date si nu includ multe taxe si servicii, asa ca pretul final este mult mai mare decat cel pe care l-ai vazut initial afisat. Pentru a fi sigur ca vei plati ceea ce ti s-a oferit initial:

 

 • Verifica daca pretul se aplica la ora si/sau data la care esti interesat sa calatoresti.
 • Verifica daca pretul include taxele si ca nu ti se percep taxe suplimentare pentru metoda de plata aleasa.
 • Citeste conditiile de serviciu si bagaje: include valize? Am de gand sa iau cu mine mancare? Imi percep taxe de selectie?
 • Inainte de a cumpara biletul, verifica in ce moneda esti taxat. De multe ori companiile aeriene detecteaza de unde cumperi si iti ofera automat preturile in moneda ta. In alte ocazii nu se intampla si s-ar putea sa platesti in alta moneda si, prin urmare, pretul este diferit.
 • Rezerva biletul printr-o aplicatie de calatorii si bucura-te de idei de vacanta de la Framey.

De asemenea, cumpararea unui bilet de avion fara a fi sigur ca indeplinesti cerintele pentru a zbura este o alta dintre cele mai frecvente greseli. Mai ales la zborurile internationale, verifica ca ai intr-adevar vizele necesare pentru a ajunge la destinatie (daca este cazul), dar si pentru a face escalele. Tari precum Statele Unite nu iti permit sa faci o escala pe teritoriul lor fara viza, de exemplu.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply