De ce sa iti reconditionezi turbosuflanta?

Share Button

De ce sa iti reconditionezi turbosuflanta?De ce au fost introduse turbosuflantele in motoarele moderne diesel si pe benzina? Raspunsul este foarte simplu, de a creste performanta prin exploatarea energiei gazelor de esapament, putand astfel realiza motoare mai mici (down sizing) si consumand mai putin combustibil. De fapt, gazele de evacuare sunt transportate printr-o turbina, care este conectata la un compresor.

Prin rotirea turbinei, activam si compresorul, care trimite astfel o cantitate mai mare de aer in camera de ardere care va fi compensata de unitatea de comanda cu injectia corecta a combustibilului, crescand astfel performanta si consumul.

Cu turbosuflante reconditionate Romania moderne se pot obtine performante excelente la motoare chiar si cu deplasari mici, iar datorita unor masuri de precautie precum turbinele cu geometrie variabila sau turbinele electrice noi se poate si limita sau evita fenomenul numit turbo-lag, sau suparatoarea intarziere. in raspuns turbo.

Cu turbinele electrice controlate de unitatea de comanda se pot obtine rezultate excelente de la turatii mici, ceea ce a fost posibil pana acum doar cu tehnologia „geometrie variabila”, adica cu turbine care se regleaza singure in functie de debitul de gaze de esapament, dar fiind insa o solutie mecanica are aceleasi limite, plecand de la cele mai mari costuri de intretinere.

Turbosuflanta reconditionate Romania

De fapt, se poate intampla ca din diferite motive un turbocompresor sa se defecteze sau sa se rupa, iar in acest caz mecanicul de incredere ofera de obicei 3 optiuni:

  • Revizuiti turbina
  • Cumparati o turbina reconditionata
  • Cumparati o turbina noua

Ordinea aleasa nu este aleatorie, ele fiind solutii treptat mai scumpe. Cand un turbocompresor este revizuit, piesele deteriorate sunt pur si simplu inlocuite, in timp ce intregul corp central este inlocuit intr-o turbina regenerata.

Astazi o turbosuflanta reconditionata are aproape aceeasi calitate ca un turbo complet nou, atata timp cat munca este facuta de oameni competenti si specializati si ca se folosesc piese de schimb de inalta calitate. In plus, odata ce turbina a fost asamblata cu noile componente, trebuie efectuata o treaba excelenta de calibrare a turbinei folosind instrumente speciale.

Turbosuflante noi sau reconditionate?

Cand se propune o turbosuflanta reconditionata in realitate din punct de vedere calitativ un turbo regenerat are aceleasi garantii ca un turbo nou, dar cu avantajul de a costa mult mai putin. Mai mult decat atat, datorita unui serviciu excelent de piese de schimb, uneori este mai usor si mai rapid sa gasiti o turbina reconditionata decat sa primiti turbina originala complet noua trimisa de firma.

Atentie insa sa va bazati doar pe maini experte si pe dealeri seriosi de piese de schimb care lucreaza de ani de zile in sectorul turbosuflantelor reconditionate si noi, pentru ca astazi, din pacate, chiar si in lumea turbinelor exista mediocritate cu piesele de schimb la costuri foarte mici dar si de proasta calitate.

Asadar incearca sa gasesti dealeri de piese de schimb care sa iti ofere o garantie extinsa la turbina reconditionata, in acest fel atat tu cat si dealerul de piese de schimb veti beneficia de ea deoarece veti fi acoperiti de garantia asupra calitatii pieselor de schimb folosite pentru a reconditiona turbina. Evitati intotdeauna pe cei care nu va pot oferi aceasta garantie.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply