Ce este ITP-ul si de ce se face?

Share Button

Ce este ITP-ul si de ce se face?Pentru a prelungi durata de viata a masinii  este extrem de recomandat sa efectuati o revizie generala.  Pentru detalii intra pe ITP Cluj Varianta Zorilor Manastur.

De ce se efectueaza o inspectie generala a vehiculului?

Pentru a prelungi durata de viata a masinii  este foarte recomandat sa efectuati periodic o revizie generala. O revizie generala a vehiculului este foarte importanta pentru siguranta si eficienta acesteia. Efectuarea unei revizuiri nu garanteaza ca vehiculul se va defecta sau nu, dar va permite sa le preveniti mai usor.

Fiecare producator recomanda verificarea masinii la fiecare anumit numar de kilometri sau chiar la fiecare anumita perioada de timp. Consultati manualul vehiculului pentru programul de inspectie si intretinere recomandat.

Ce include o inspectie corecta a masinii?

O inspectie corecta a masinii ar include urmatoarele:

 • Teava de esapament.
 • Anvelope (presiune, uzura etc.).
 • Verificarea luminilor (interne sau externe).
 • Schimbati sau umpleti uleiul pentru motor.
 • Controlul lichidului de frana si al lichidului de racire
 • Controlul sau inlocuirea curelei de distributie.
 • Revizuirea sistemului electronic.
 • Schimbarea sau curatarea filtrelor de motorina, ulei sau aer conditionat.
 • Revizuirea sistemului de amortizare si suspensie.
 • Verificarea sistemului de aer conditionat.
 • Verificarea placutelor si discurilor de frana.
 • Detectarea oricarei defectiuni emergente (pierderi, alarme etc.)

Cat de des sa efectuati o revizuire a masinii?

In general, producatorii recomanda efectuarea diferitelor revizuiri sau verificari la un anumit numar limitat de kilometri sau chiar la ani de la achizitionarea masinii.

In ceea ce priveste intervalul de timp pentru efectuarea reviziilor, acestea pot varia intre unul sau doi ani) si in cazul in functie de kilometraj, se recomanda intre 15.000 si 30.000 km. Este important sa retineti ca este foarte important sa efectuati revizuirea atunci cand a fost atins doar unul dintre acesti parametri.

Din 2000, si datorita Regulamentului european nr. 461, nu mai este obligatoriu sa mergeti la un atelier oficial al marcii care indica marca producatoare, dar este posibil sa mergeti la un atelier autorizat (inregistrat pe lista atelierelor mecanice ).

Este o inspectie la fel ca o revizuire? Diferente

O inspectie tehnica este un punct (obligatoriu conform articolului 6 din Decretul regal 2042/1994, din 14 octombrie si modificarile sale publicate in Decretul regal 711/2006, din 9 iunie) care trebuie efectuat in birourile specializate. Scopul unei inspectii este de a determina daca un vehicul este sau nu adecvat circulatiei.

Revizuirea, pe de alta parte, este o simpla verificare a fiecarei componente a masinii. Gasirea unui atelier de incredere inseamna a avea siguranta de a putea apela la cineva de incredere pentru o gama larga de defectiuni (sau pur si simplu pentru sfaturi).

Mentinerea intotdeauna a termenelor indicate de producator sub control, respectarea orelor indicate si aducerea masinii la expertii nostri pentru o verificare generala va garanta siguranta necesara pentru a conduce un vehicul intotdeauna la cea mai buna posibilitate.

Ce este o revizuire tehnica obligatorie?

Revizuire tehnica obligatorie – RTO Este o inspectie mecanica care permite cunoasterea starii vehiculului. RTO va permite sa determinati daca vehiculul are conditiile minime care va garanteaza propria siguranta, cea a celor care transporta in vehicul si cea a utilizatorilor drumului public.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply