Calitatea vietii la locul de munca: care este importanta sa?

Share Button

Calitatea vietii la locul de munca: care este importanta sa?Daca lipsa de motivatie, stresul si descurajarea fac parte din rutina ta, este timpul sa exersezi cateva actiuni pentru a creste calitatea vietii la locul de munca. Si daca ai o afacere, merita sa ai un program in vigoare pentru a imbunatati calitatea vietii profesionale pentru angajatii tai.

Toata lumea castiga: angajatii au un nivel redus de stres si o productivitate crescuta, iar afacerea are mai multe sanse sa se dezvolte. Intra in joc multi factori, de la compensare pana la tipul de relatii cultivate intre profesionisti.

Ce este QWL (calitatea vietii la locul de munca)?

QWL (calitatea vietii la locul de munca) este nivelul de satisfactie pe care un profesionist il experimenteaza in raport cu functia pe care o indeplineste si cu mediul in care este inserat.

Putem spune ca este un angajat fericit, care mentine relatii bune cu colegii sai si care are perspective de crestere. Si totul pentru ca, probabil, mediul lor este axat nu doar pe bunastarea fizica a angajatilor, ci si pe bunastarea psihica.

Dar pentru antreprenor, promovarea QWL este o provocare. Succesul depinde de un set de actiuni capabile sa ridice nivelul de satisfactie a angajatilor pentru a spori capitalul uman. Inainte de a trece la servicii, este necesar sa cunoastem originea termenului. S-a nascut in anii 1960, pe masura ce lumea trecea de la era industriala la era digitala.

Cat de importanta este calitatea vietii la locul de munca?

Importanta QWL pentru angajati

Calitatea vietii la locul de munca nu inseamna doar sa oferi un birou angajatului sau ca acesta sa aiba un scaun ergonomic cu suport lombar reglabil si spatar mesh, SIB 5067, de exemplu. Da, sunt importante pentru sanatatea lui fizica si mentala. In plus, pentru angajati, importanta QWL consta in propria lor bunastare, sanatatea fizica si mentala si motivatia lor.

Acestia sunt factorii care il ajuta sa ramana motivat, multumit si sa aiba o buna convietuire cu colegii sai. QVL ajuta la crearea unor relatii mai bune in cadrul companiei si promoveaza un climat organizational satisfacator si sanatos. In practica, acest lucru se traduce intr-un mediu mai usor, cu mai putine conflicte.

Calitatea vietii la locul de munca este atat de importanta incat, atunci cand nu este respectata, poate duce la Sindromul Burn-out, o tulburare psihica rezultata dintr-o stare de tensiune emotionala si stres.

Importanta QWL pentru firma

La urma urmei, performanta organizationala buna este atinsa numai atunci cand profesionistii din cadrul acesteia se simt motivati, au relatii bune si sunt productivi.

Este larg recunoscut faptul ca o buna calitate a vietii in locuri de munca se coreleaza cu asociati mai fericiti, mai sanatosi si mai productivi.

Profesionistii sunt mai putin probabil sa-si piarda locul de munca sau sa paraseasca compania atunci cand nevoile lor umane sunt indeplinite. Dar implicarea angajatilor nu este singurul beneficiu. Investitia in QVL este, de asemenea, o modalitate de a creste profiturile.

Calitatea vietii la locul de munca este esentiala pentru a mentine motivatia si satisfactia la un nivel ridicat. Promovarea bunastarii angajatilor trebuie sa fie o cercetare permanenta a companiei tale.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply