Audi Allroad – ce sa faci cand ti se strica masina?

Share Button

Audi Allroad – ce sa faci cand ti se strica masina?
Audi Allroad este o masina oferita de firma germana care ofera cele mai mari performante pietei automobilelor, avand tractiune integrala si dispunand de o capacitate sporita in conditii alunecoase. Poate ca pentru unii modelele Allroad de la Audi nu sunt masinile 4×4 la cele mai mari dimensiuni, insa este posibil sa fie masina ideala pentru multi dintre utilizatori.

Siguranta este oferita chiar si de designul masinii, nu numai de componenta mecanica, iar accesoriile cu care este prevazuta o sporesc si dau utilizatorilor senzatia ca nimic nu este mai sigur decat aceasta masina pentru a conduce frenetic pe orice tip de drum. Desi aceste modele de masini nu sunt realizate pentru a fi folosite in exclusivitate pe drumurile anevoioase, isi pastreaza totusi prestigiul de a functiona pe masura asteptarilor pe care le au clientii de la un SUV.

Chiar daca modelele Allroad de la Audi sunt inedite, exista cateva probleme frecvente cu care s-au confruntat utilizatorii de-a lungul timpului si care merita mentionate pentru a sti cu ce aveti de-a  face.

Fiabilitatea nu este, in general, o problema pentru aceasta linie de masini. Multe modele vor face kilometri multi, insa este bine sa acordati totusi o atentie mai mare anveloper care pot prezenta un grad mai mare de uzura decat v-ati astepta intr-un timp prea scurt.

Problema cea mai frecventa cu masinile Allroad apare in unele zone ale componentelor electrice; de exemplu, luminile de frana raman aprinse, afisajul declansatorului se arde in cateva locuri sau motorul geamului electric se poate arde. Aceste reparatii nu sunt foarte scumpe, insa merita atentia utilizatorilor pentru ca nerezolvate la timp, problemele se pot extinde, iar in acest fel cheltuielile s-ar putea majora.

O alta problema frecventa in cazul masinilor Audi Allroad este reprezentata de distributie. De cureaua de distributie mai exact. Va recomandam sa respectati indicatiile producatorului pentru inlocuirea acesteia, deoarece pagubele pe care le poate produce in momentul in care apar problemele cu ea pot fi uriase.

De asemenea, sistemul de franare poate prezenta defectiuni dupa un anumit rulaj, deci este indicat sa verificati placutele de frana periodic pentru a nu avea surprize neplacute la un moment dat si cheltuieli foarte mari pentru reparatii.

Suspensia pneumatica, o alta problema frecventa a acestor modele de masini, poate da mari batai de cap utilizatorilor, peste noapte chiar. Cum este posibil? Puteti avea ghinionul ca lasandu-va masina parcata peste noapte in fata casei sa o gasiti dimineata lasata pe o parte sau in intregime ori in timp ce spatele este inca sus, partea frontala sa fie lasata la pamant. Pornind masina, este posibil sa constatati ca aceasta revine la inaltimea initiala, uniforma. Se pare ca acest lucru este cauzat de o defectiune a airbag-ului.

Desi modelele Allroad sunt rezistente si nu ar trebui sa va dea mari batai de cap, este posibil totusi sa aveti nevoie de ajutorul unor specialisti in momentele in care apar diverse probleme in functionarea masinii. Auto Atu va sta la dispozitie pentru remedierea oricarei defectiuni in cel mai scurt timp posibil; ceea ce va recomandam este sa nu asteptati prea mult timp dupa ce ati observat ca ceva este in neregula cu masina, pentru ca exista toate sansele ca problemele sa se extinda, iar costurile reparatiei sa se mareasca si cu siguranta nu v-ati dori acest lucru.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply