Cum alegi cheile tubulare potrivite?

Share Button

Cum alegi cheile tubulare potrivite?Fiecare ar trebui sa aiba acasa cateva scule si instrumente de mana, pe care le va putea folosi in diferite situatii. O trusa chei tubulare si biti Troy T26104, 219 piese de exemplu, poate fi o necesitate pentru orice meserias.

Chiar daca foarte multe persoane asociaza cheile tubulare cu apanajul mecanicilor, o astfel de trusa de chei poate fi potrivita pentru orice gospodarie. Chiar si intr-un atelier in care sunt confectionate alte produse, poate fi necesara o astfel de trusa de chei.

De exemplu, intr-un atelier in care se fabrica obiecte de mobilier, sau intr-un atelier in care se repara mese si scaune, poate fi nevoie de o trusa de chei tubulare. Chiar si pentru a strange sau a destrange suruburile de la bicicleta, poate fi nevoie de o cheie tubulara, si ce poate fi mai potrivit in aceste conditii, decat o trusa de chei tubulare, care contine cat mai multe piese?

Exista pe piata in clipa de fata o mare varietate de chei tubulare sau truse de chei, asa ca pentru a face cea mai potrivita alegere, trebuie sa te asiguri ca tii cont de unele detalii foarte importante.

Am pregatit pentru tine o lista cu detalii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand intentionezi sa iti alegi trusa de chei. Tine cont de acestea, si vei face alegerea cea mai buna pentru nevoile tale.

Tipologie

In functie de scopul in care urmeaza sa folosesti trusa de chei, iti poti indrepta atentia spre diferite astfel de chei tubulare. Exista chei tubulare clasice, pentru bujii, lungi si dinamometrice.

Cheile tubulare clasice de exemplu, sunt potrivite atunci cand ai nevoie sa strangi sau sa destranci in concavitati. In cazul in care ai nevoie sa strangi sau sa destrangi de exemplu o adancime care se afla la o adancime considerabila, atunci cel mai probabil va trebui sa ai si un prelungitor (tija) la indemana.

Cheile dinamometrice sunt cele mai precise chei din categoria tubularelor, si iti vor permite sa setezi un moment de torsiune, iar in momentul in care strangerea este completa, aceste chei te vor informa de acest lucru prin diferite metode. Aceste chei insa au preturi mai mari, si de obicei sunt intalnite in service-urile auto, acolo unde mecanicii le folosesc pentru a repara masini.

Cheile speciale pentru bujii, sunt folosite dupa cum numele o spune, strict pentru bujii. In afara de acest scop, ele nu mai pot fi utilizate in alte scopuri, acesta fiind marele lor dezavantaj.

Marimea

Atunci cand trebuie sa alegi o trusa de chei tubulare, cu siguranta trebuie sa tii cont de marimea capatului. Primul numar metric iti arata ce piulite si suruburi poti sa strangi si sa destrangi cu ajutorul unei astfel de chei, in timp ce al doilea numar se nmeste SAE, iar marimea se masoara in inch. Exista aici 3 clase mari, si anume 3/8, 1/4 si 1/2/. De preferat ar fi sa alegi o trusa care sa contina marimi din toate cele trei clase.

Material

Tine cont neaparat si de materialul din care iti alegi trusa de chei, pentru ca durabilitatea acestora este influentata de material. Se gasesc pe piata truse de chei tubulae din fonta, fier forjat, otel, sau inox imbogatit cu crom.

Cei mai multi dintre meseriasi opteaza pentru ultima varianta (otel imbogatit cu crom), pentru ca aceste chei sunt cele mai rezistente la coroziune si la uzura. Nici alegerea unei truse de chei din otel inoxidabil nu este insa o idee rea, pentru ca nici acestea nu ruginesc.

Acestea sunt asadar cateva criterii importante de luat in considerare atunci cand intentionezi sa iti alegi o trusa de chei tubulare.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply