Ce este manichiura frantuzeasca?

Share Button

Ce este manichiura frantuzeasca

Manichiura frantuzeasca sau “French manicure” este o tehnica de vopsire a unghiilor care implica aplicarea unui lac de unghii alb sau transparent pe vârful unghiilor, urmat de un lac de unghii roz sau nude pe restul unghiilor.

Acest lucru creează un aspect curat și natural, cu un vârf alb care imită aspectul unghiilor curate și îngrijite. Manichiura frantuzeasca a devenit populara în anii 1970 și a rămas una dintre cele mai populare opțiuni de îngrijire a unghiilor.

Cum a aparut manichiura frantuzeasca?

Manichiura frantuzeasca a fost inventata în anii 1970 de Jeff Pink, fondatorul companiei Orly, o companie americana de produse pentru unghii. El a observat că mulți actori de Hollywood purtau manichiura alba pentru a arăta unghiile curate și îngrijite, dar că aceasta nu era foarte potrivită pentru scena de zi cu zi.

Așa că a venit cu ideea de a aplica lacul alb sau transparent numai pe vârful unghiilor, urmat de un lac de unghii roz sau nude în restul unghiilor, pentru a oferi un aspect mai natural. Aceasta tehnica a prins foarte bine și a devenit cunoscută sub numele de “manichiura frantuzească”.

Totusi, de ce se numeste manichiura frantuzeasca?

Termenul “manichiura frantuzeasca” este un nume care se refera la ideea de a imita aspectul unghiilor curate și îngrijite, caracteristic pentru unghiile frantuzoaice.

Există mai multe teorii despre de ce s-a numit astfel, dar una dintre cele mai populare este aceea că a fost numită astfel după ce manichiuristele din Franta au început să utilizeze această tehnică în saloanele lor.

Altă teorie spune că a fost numita după ce o știre de televiziune americană a prezentat aceasta tehnica ca fiind populara in Franta. In orice caz, denumirea nu are legatura cu originea acestei tehnici de manichiura, ci mai degraba cu un apel la imaginea frumusetii si eleganței asociate cu Franta.

Cum să faci manichiura franceză?

Pentru a face o manichiura frantuzeasca, vei avea nevoie de următoarele materiale:

lac de unghii alb sau transparent pentru vârful unghiilor

lac de unghii roz sau nude pentru restul unghiilor

un lac de unghii protector sau clear

un ac de manichiura sau o pensula fina pentru a aplica lacul alb sau transparent pe vârful unghiilor

o pilă pentru unghii

o soluție de curățare a unghiilor sau o soluție de degresare

unelte pentru pre-manichiura

Poti folosi cu incredere si un gel unghii UV Base One autonivelant pentru a realiza o manichiura frantuzeasca de calitate.

Pasii pentru realizarea manichiurei frantuzești:

Curăță unghiile cu soluția de curățare sau degresare și pilați-le la forma dorită.

Aplicați lacul protector sau clear pentru a proteja unghiile de lacul de unghii.

Folosind un ac de manichiura sau o pensulă fină, aplicați lacul alb sau transparent doar pe vârful unghiilor.

Așteptați ca lacul alb sau transparent să se usuce.

Aplicați lacul de unghii roz sau nude pe restul unghiilor.

Așteptați ca lacul să se usuce complet.

Aplicați un strat protector sau clear peste tot pentru a fixa manichiura și pentru a o proteja de zgarieturi.

Este important sa ai unghiile curate si bine pregatite pentru manichiura si sa aplici lacul cu precizie, fara sa treaca dincolo de linia unghiei sau sa ai exces de lac.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply