Motive pentru care o vacanta la munte este buna pentru propria persoana

Share Button

Motive pentru care o vacanta la munte este buna pentru propria persoanaIndiferent daca se intentioneaza o vacanta la munte pentru cateva activitati sportive sau pur si simplu exista doar dorinta de relaxare, bucuria unui aer de munte proaspat si curat face mult mai mult pentru propria persoana decat s-ar crede cu adevarat.

Desigur, multe efecte pozitive apar doar atunci cand apare gandul de a face o calatorie pe parcursul unui weekend. Dar asta doar in momentele in care este o calatorie relaxanta. Cei ce au in sange stresul de a calatori pe timp de weekend nu au foarte mari beneficii. Planurile trebuie luate incet si nimic nu s-ar compara cu o excursie in inima Banatului.

Hotel Cheile Nerei ofera beneficiile pentru o vacanta la munte de neuitat. Studiile arata ca petrecerea timpului in natura pentru cel putin 2 saptamani au un efect preventiv impotriva osteoporozei si se beneficiaza de pana la 120 de zile in ceea ce priveste numarul de celule rosii din sange si vitalitate. Chiar si a ramane la altitudini mari mai mult timp fara a face miscare deloc, previne bolile cardiovasculare ce pot aparea pe parcursul vietii.

Exista peisaje pentru a simula diferenta de altitudine in oras. Suma efectelor muntilor – de la racoarea placuta la lipsa de praf si zgomot fine pana la imbunatatirea functiilor corpului – nu poate fi inlocuita. Persoanele in varsta, pot beneficia de asemena de un timp relaxant petrecut in natura.

Intr-un studiu actual, s-a aratat cum oamenii cu varsta cuprinsa intre 65 si 85 de ani au o saptamana de drumetii in munti pentru a-si spori capacitatea de concentrare si de a-si imbunatati echilibrul pe termen lung. Muntii sunt o fantana a tineretii si nu ar trebui sa se inceteze folosinta acestuia.

Corpul reactioneaza la presiunea mai mica a oxigenului din munti, producand mai multe celule rosii din sange.

Cu cat exista mai multe dintre acestea, cu atat se va putea transporta mai mult oxigen in corp. Sistemul imunitar este stimulat si nu numai ca persoanele in cazua se vor simti mai vitale, dar sunt demarate si procese de intinerire fiziologica. Exista efecte verificabile pe termen lung de la o altitudine de 1.400 de metri si de la o saptamana de drumetii.

In momentele de oboseala si stres, muntele poate fi cel mai bun remediu. Chiar si la altitudini medii in jur de 1.300 – 1.500 de metri,  metabolismul grasimilor si zaharului se ridica, si relaxarea va fi realizata mult mai repede si mai usor. Radiatia UV mai puternica a soarelui stimuleaza formarea vitaminei D – chiar si in toamna si iarna – cu ajutorul careia intregul organism se va intari, de la oase la sistemul imunitar.

Coborarea si urcarea muntelui ajuta la intinderea muschilor, stimularea oaselor si tesutului cartilajului, intareste muschii genunchiului foarte eficient, iar suprafata in continua schimbare necesita multa stabilitate corporala si echilibru. Aceasta nu numai ca  antreneaza echilibrul, ci si forta si coordonarea – mai ales atunci cand aceasta activitate a drumetiilor pe munte se desfasoara fara un baston ajutator.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply