Importanta pastrarii apei curate in piscina

Share Button

Cel mai mare motiv pentru care iti cumperi piscina in propria gradina este intocmai igiena si faptul ca apa nu este atat de curata in piscinele publice. Cu siguranta exista piscine publice a caror proprietari se preocupa foarte mult de sanatatea clientilor si curata apa, dar fiecare organism este diferit, asadar s-ar putea sa nu fie chiar atat de curata precum pare.

E foarte important ca dupa ce ti-ai achizitionat o piscina sa pastrezi in permanenta apa curata in ea. Acest lucru contribuie mentinerea igienei personale si totodata la functionarea corecta a piscinei.

Curatarea apei se face printr-un filtru pentru piscina si acesta poate fi de mai multe tipuri. Retinerea impuritatilor, impiedicarea inmultirii algelor si limpezirea apei fac parte din intrebuintarile filtrului pentru piscina.

Modul de filtrare este diferit de la filtru la filtru, astfel poti alege din 5 tipuri dupa cum urmeaza:

  • Filtrare cu cartus
  • Cu buzunare lavabile
  • Cu nisip
  • Cu spartura din sticla
  • Cu diatomee

Fiecare in parte are un mod diferit de a filtra apa si pot fi folosite la anumite tipuri de piscine. Este evident si faptul ca preturile lor variaza, asadar alege ce se potriveste piscinei tale si bugetului alocat pentru acest aspect.

Filtrarea cu cartus din poliester are un consum de apa redus, iar clatirea cartusului se poate face doar printr-un jet de apa. Instalarea este facila, calitatea filtrarii ajunge pana la 20 de microni si nu necesita racordare.

In cazul filtrarii cu buzunare lavabile, aspectele sunt asemanatoare cu cele in cazul filtrului cu cartus. Filtrarea cu buzunare lavabile necesita o intretinere mai frecventa decat in cazul celei cu cartus din poliester.

De cealalta parte, filtrarea cu nisip se face intr-un mod usor, foarte fin. Calitatea filtrarii cu nisip ajunge pana la 60 de microni, iar spalarea se produce contra curentului. Acest tip de filtrare este complex si din acest motiv la fel se face si instalarea. Consumul de apa creste in cazul filtrului cu nisip, asadar daca nu ai suficent timp de asteptare pentru filtrarea apei si bugetul nu iti permite, alege un alt tip.

Unul dintre cele mai cautate filtre este cel cu spartura din sticla, fiind asemanator cu filtrul cu nisip. Diferenta dintre cele doua este cu siguranta pretul, datorita finetii cu care aceasta curata apa.

Daca te afli in postura unui detinator de piscine private, atunci merita sa investesti in filtrul cu diatomee. Acesta curata in profunzime apa, iar piscinele raman in forma initiala de la achizitie. Pentru a curata piscina proprie nu este indicat acest tip de filtru pentru piscina din pricina pretului si a complexitatii instalarii.

Filtrele pentru piscina sunt foarte importante daca iti doresti ca locul unde te relaxezi sa fie mereu curat si intretinut. Aceste filtre nu doar curata apa, ci si intretin piscina pentru o lunga durata de viata. Investitia intr-o piscina presupune curatarea si intretinerea ei pentru a te bucura mai mult timp de aceasta.Advertisement

No comments.

Leave a Reply