Ce este argintul coloidal?

Share Button

Ce este argintul coloidal?Argintul coloidal este un produs comercializat care contine fulgi microscopici de argint pur. De regula, fulgii de argint sunt suspendati in apa demineralizata sau in alt lichid. Acest formular este comercializat pentru utilizare orala.

Argintul coloidal este adesea apreciat ca un agent antibacterian si un pansament de rana actual. Unii oameni sustin neincetat faptul ca acest argint coloidal poate vindeca raceala mai repede, poate vindeca mai bine organismul si chiar este capabil sa trateze cancerul sau HIV.

Dar argintul coloidal intareste intr-adevar sistemul dumneavoastra imunitar? Este de fapt sigur pentru utilizarea de zi cu zi? Continuati sa cititi acest articol pana la final daca aveti in vedere utilizarea argintului coloidal, si va recomandam sa aruncati o privire si pe https://vegis.ro/blog/argintul-coloidal-9-beneficii-demonstrate/, unde puteti gasi de-asemenea informatii pretioase.

Beneficiile pentru sanatate ale argintului actual

Au fost cateva beneficii in urma aplicarii pe piele a unguentelor care contin argint coloidal. Revendicarile privind sanatatea argintului actual includ:

  • proprietati antimicrobiene.
  • ajuta la vindecarea ranilor pielii.
  • posibil tratament pentru acnee.
  • ajutor in tratamentul conjunctivitei la nou-nascuti.

Produsele de argint coloidal topice pretind a fi agenti antimicrobieni, anti-germeni. Cel putin un studiu clinic indica faptul ca aceasta afirmatie poate fi discutabila. Alte studii arata unele promisiuni atunci cand nanoparticulele de argint sunt incorporate in bandaje si pansamente pentru rani.

Argintul coloidal este de asemenea, pretins ca favorizeaza vindecarea ranilor pielii. Conform unui studiu din anul 2007, pansamentele care au fost aplicate pe rani, si care contineau argint coloidal, reprezentau o bariera mai eficienta impotriva infectiei decat alte produse care fac afirmatii similare.

Argintul coloidal este un ingredient in unele tratamente si produse cosmetice pentru acnee. Este de asemenea, folosit uneori intr-o formula de picatura de ochi pentru a preveni conjunctivita la nou-nascuti.

Care sunt formele si dozele de argint coloidal?

Agentia pentru Protectia Mediului (EPA) estimeaza ca majoritatea oamenilor sunt deja expusi la argint in fiecare zi in mediul lor. Argintul nu este o vitamina sau mineral care apare in mod natural in organism. Nu trebuie sa va asigurati ca primiti o doza adecvata de argint sau sa faceti orice pentru a compensa pentru a nu fi expus.

O diagrama de referinta de dozare creata de EPA sugereaza ca expunerea dvs. zilnica de argint de actualitate, orala sau de mediu, nu trebuie sa depaseasca 5 micrograme pe fiecare kilogram in greutate.

Cea mai comuna forma comerciala de argint coloidal este ca o tinctura lichida. Majoritatea magazinelor de produse alimentare de sanatate il transporta. De asemenea, poate fi cumparat sub forma de pulbere pentru a se aplica pe piele. Unii oameni chiar isi fac propriul argint coloidal acasa, folosind o masina speciala.

Riscurile si complicatiile argintului coloidal oral

Nu se poate recomanda utilizarea argintului luat pe cale orala. De-a lungul timpului, argintul coloidal se poate acumula in tesuturile corpului si poate oferi membranelor mucoase si pielii un aspect cenusiu. Acesta este un simptom al unei afectiuni numite argyria.

Agyria nu este reversibila. Argyria de la sine nu este periculoasa si este definita ca fiind „benigna medical”. Desigur, orice decolorare a pielii nu este tocmai un efect secundar binevenit.

Argintul coloidal afecteaza absorbtia corpului in privinta unor anumitor medicamente precum antibiotice si medicamente pentru carenta tiroidiana. Daca vi se prescrie un antibiotic pentru o infectie bacteriana, luarea de argint coloidal ar putea impiedica functionarea eficienta a acestei retete.

Femeile care alapteaza si femeile insarcinate care incearca argintul coloidal ca o alternativa la unele medicamente la gripa si gripa trebuie sa tina cont de faptul ca niciun proces nu a dovedit ca argintul coloidal este sigur pentru un copil in curs de dezvoltare.

Daca decideti ca doriti sa incercati argintul coloidal, asigurati-va ca nu va interactiona cu nicio reteta pe care o luati. Luati in considerare utilizarea acestuia doar daca primiti indrumari de la un profesionist din domeniul sanatatii. Nu depasiti niciodata recomandarile de dozare prezentate de EPA. Daca prezentati reactii adverse in orice moment, cum ar fi greata sau decolorarea pielii, nu mai folositi imediat argint coloidal.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply