Dezavantajele plasticului traditional

Share Button

Dezavantajele plasticului traditionalCu totii suntem constienti de faptul ca materialele plastice traditionale fac parte din viata noastra si le intalnim la fiecare pas.

Avem cu totii diferite obiecte din materiale plastice acasa. Avem de-asemenea materiale plastice in masinile pe care le detinem, avem materiale plastice in gospodarie. Intalnim materiale plastice la servici, si intalnim cele mai multe materiale plastice cand mergem la cumparaturi.

Practic, materialele plastice sunt utilizate pe sacara larga, si sunt reciclabile. Exista mai multe tipuri de materiale plastice, iar noi oamenii intalnim zi de zi diferite produse din plastic, cum ar fi ambalajele de exemplu, farfuriile de unica folosinta, caserolele si cutiile pentru alimente, sticlele pentru apa, iar acestea sunt doar cateva exemple.

Reciclarea materialelor plastice este un proces important, care ajuta la pastrarea produselor de unica folosinta din depozitele de deseuri, acolo unde ar dura sute de ani pentru a se descompune in mod natural.

Cu toate acestea, este necesar sa va aducem la cunostinta faptul ca in comparatie cu diferite alte materiale precum sticla si metalul, materialele plastice traditionale care au fost reciclate, nu sunt capabile sa serveasca continuu acelasi scop dupa reciclare. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, daca o sticla a fost reciclata, materialul respectiv nu mai poate fi folosit pentru a face o alta sticla.

Impact asupra mediului

Fiecare bucata de plastic care a fost reciclat, poate fi considerata o potentiala amenintare pentru mediu. Procesul de topire si reciclare a plasticului vine cu anumite dezavantaje pentru mediu, dat fiind faptul ca produce COV, sau compusi organici volatili.

In timpul reciclarii plasticului traditional, datorita topirii plasticelor, rezulta fumuri care pot dauna vietii plantelor si animalelor care se afla in apropierea amplasamentului industrial.

Caldura de care este nevoie pentru topirea materialelor plastice traditionale genereaza de asemenea, emisii de carbon, care contribuie din plin la incalzirea globala.

Muncitorii din centrul de reciclare care descopera plasticul nerecizabil, care include bucati care contin deseuri alimentare sau resturi, il pot arunca in mod necorespunzator.

Intrucat plasticul nu este clasificat ca material periculos, reciclarea sa nu intra sub reglementarea internationala, complicand astfel eforturile de rezolvare a acestei probleme.

Probleme de sanatate

Aceleasi COV-uri care determina reciclarea plasticului sa dauneze mediului pot prezenta de asemenea, amenintari pentru sanatatea persoanelor care vin in contact cu materialele plastice reciclate. Rasina de plastic, care face parte din procesul de fabricatie si reciclare, si provine din petrol, se poate scurge din alimentele depozitate in recipiente din plastic reciclate.

Cantitatea de substante chimice consumata de utilizatori, este posibil sa creasca in functie de tipul materialului plastic, si al altor factori precum temperatura si varsta plasticului.

Deseuri

Dupa descarcare, plasticul este in general impropriu pentru o alta runda de reciclare. Aceasta inseamna ca ajunge intr-un depozit de deseuri, iar pentru descompunere este nevoie de zeci sau de sute de ani.

Care este solutia?

Din cauza potentialelor amenintari pentru sanatate, s-a ajuns la concluzia ca ar fi mult mai indicat sa se renunte la utilizarea materialelor plastice traditionale, care pot fi inlocute de exemplu cu materiale plastice biodegradabile.

Materialele plastice biodegradabile sunt eficiente in foarte multe scopuri. De exemplu, se pot confectiona farfurii de unica folosinta biodegradabile, cutii si caserole de unica folosinta biodegradabile si diferite alte produse biodegradabile.

Practic, din materialele plastice biodegradabile pot fi confectionate aceleasi produse pe care le gasim din materiale plastice traditionale. Avantajul este insa ca, materialele plastice biodegradabile se descompun foarte repede.

Daca dupa cum spuneam mai sus, plasticul traditional necesita zeci sau sute de ani pentru a se descompune, materialele plastice biodegradabile au nevoie de doar cateva luni de zile. In plus, nici nu elibereaza in natura substante periculoase, asa cum fac materialele plastice traditionale.




Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply