Cum sa alegi un femoar pentru o haina?

Share Button

Cum sa alegi un femoar pentru o haina?Fermoarul este o inventie foarte utila care poate deschide si inchide usor hainele pe care le porti (fusta dama, pantaloni dama sau barbat, sacou barbat, trening dama cu fermoar etc.) sau altele (pachet, perna, geanta etc.). Cu ajutorul unui glisor, dintii fermoarului se blocheaza sau se desprind unul de celalalt.

Operatiune de inchidere

De fiecare data cand inchizi un fermoar, dintii se blocheaza. De fiecare data cand deschizi un fermoar, dintii se desprind unul de celalalt.

Tip fermoar

Exista o gama larga de fermoare pe piata. Pentru inceput, exista  varianta sa alegi dimensiunile din fericire!

In mod normal, exista fermoare de aproximativ 10 pana la 70 cm. Cele mai scurte sunt de 10, 12, 18 sau 20 cm si lungimea creste din 5 in 5 cm. Poate fi gasit si in panglica la metru.

Asa-numitul fermoar standard este  fermoarul spiralat. O spirala din plastic este integrata direct sub banda de material. Este flexibil, subtire si discret, sau chiar invizibil, daca spirala este ascunsa sub panglica. Cel mai bine este folosit pentru tesaturi fine, pentru rochii, fuste si pantaloni.

Poti gasi fermoare cu dinti metalici. Dintii ciupesc banda fermoarului si formeaza diapozitivul. Acesta este motivul pentru care poti scurta un fermoar metalic prin indepartarea dintilor si miscarea punctului de oprire cu clesti. Fermoarele metalice sunt adesea folosite pe pantalonii de blugi si au o latura decorativa interesanta.

Inchiderea este disponibila si cu dinti din plastic, mulati sau injectati pe banda cu fermoar. Sunt mai putin grele decat fermoarele metalice. Poti indeparta cu usurinta dintii, dar, pe de alta parte, nu poti muta punctul de oprire. O solutie este brodarea uneia.

O diferenta finala intre fermoare:  exista fermoare separabile si neseparabile.

Cele doua panglici sunt unite la baza pentru inchiderea care nu poate fi separata, in timp ce, dupa cum sugereaza si numele, fermoarul separabil are doua laturi detasabile.

Alegerea fermoarului potrivit

Modele cu fermoar

Fermoarele se incadreaza in trei categorii principale de modele:

  • fermoare metalice: adesea din alama, dintii lantului sunt fixati prin presiune pe banda cu fermoar;
  • fermoare spiralate: compuse dintr-un lant din poliester, acest tip de inchidere este usor de recunoscut printr-un semn galben indicat pe ambalaj. Spirala este in general direct integrata in tesutul panglicii;
  • fermoare din plastic: turnate direct pe banda, lantul este realizat in general din polioximetilena. Acest tip de inchidere este identificat pe ambalaj printr-un arc albastru al unui cerc.

Criteriile de selectie

Materialul: metalic sau sintetic? Pentru utilizare la exterior, fermoarul sintetic este mai potrivit, deoarece este mai rezistent. Pentru a imbraca blugi, inchiderea metalica este ideala.

Lungimea: 10, 12, 15, 18, 20, chiar si 70 cm … Exista multe lungimi de fermoare. Pentru un fermoar invizibil, alegeti un fermoar a carui lungime este marita cu aproximativ 2 cm comparativ cu fanta.

Separabile/neseparabile: fermoarele separate se deschid complet, in timp ce fermoarele neseparabile sunt atasate la un capat.

Marimea dintilor: acest criteriu trebuie evaluat in functie de grosimea tesaturii pe care trebuie asezat fermoarul. Dintii grosi vor fi preferati pentru o manta, in timp ce dintii subtiri vor fi alesi pentru o tesatura mai usoara.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply