IBM introduce noile solutii X6 si Xeon pentru servere

Share Button

IBM introduce noile solutii X6 si Xeon pentru servere
Noile solutii de la IBM, pe numele lor “Flex System”  si anume x280 X6, x480 X6 si x880 X6 nu sunt unele complet noi, ar putea spune unii.

Pana la urma, toate aceste solutii folosesc componente anuntate cu cateva luni in urma (IBM X6 la jumatatea lui Ianuarie si Intel Xeon E7v2 o luna mai tarziu), ceea ce inseamna ca doar au primit anumite upgrade-uri, cu cele mai noi tehnologii ale partenerilor.

Cauti servere second hand la cele mai bune preturi din tara? Intra pe DiablosComputer.ro!

Totusi, aceasta atitudine va ignora premiza de baza a impactului Flex Systems, pentru clientii IBM.

Compania intentioneaza ca Flex Systems solutions, sa reprezinte o mutare ce poate schimba complet jocul, un switch major de la severele high-density de tip “blade”. Aceste solutii mai vechi, au inca un loc asigurat in anumite aplicatii traditionale.

Durabilitate, agilitate si mentenance-friendly.

Marile afaceri, de la cele de antrepriza la prestatorii de servicii, adopta foarte rapid sisteme convergente concepute pentru a simplifica foarte mult managementul, pentru a creste performanta si flexibilitatea si pentru a permite implementarea noilor sarcini de lucru, mai multe si mai variate.

Aceste sarcini de lucru includ analiza, marile pachete de date si virtualizarea pe scara larga (pentru cloud si alte medii dinamice) – toate acestea cerand sisteme (servere) de inalta performanta, cu o durabilitate crescuta, dar carora li se poate asigura si o mentenanta rapida si fara batai de cap.

Aici, se pot combina foarte bine tehnologiile de la Intel, Xeon E7v2 si respectiv IBM X6, a celor de la IBM, aducand beneficii importante si demne de luat in seama. Cum asa? – ati putea sa va intrebati. De exemplu, Intel Xeon E7v2 este conceput pentru transferul de mari pachete de date, analytics si work-load-uri business critice, potrivit celor de la Intel.

Cum poate face asta? Prin oferirea unor capacitati de memorie triple, o performanta aproape dubla fata de cea cu care eram obisnuiti pana acum si de pana la 4 ori latimea de banda I/O, a generatiei precedente de procesoare Intel Xeon.

Aflandu-ne in momentul de fata la a 4 generatie a arhitecturii X, IBM intra in parteneriat cu Intel pentru o dezvoltare si mai larga a acestei game, aducand noi beneficii pentru clientii sai. In cazul noilor solutii Flex Systems X6, beneficiile acestea includ o capacitate a memoriei de 3 ori mai mare decat in cazul solutiilor precedente, cu o performanta aproape dubla.

Un alt lucru foarte important pentru cei care doresc sa investeasca in astfel de servere, este durabilitatea crescuta (componentele fiind construite la niveluri extreme de calitate) si fiind concepute sa poata fi servisate foarte usor, in caz de nevoie (mentenance-friendly).

Toate aceste puncte descrise mai sus, sunt de fapt niste avansuri tehnologice critice, care aduc noi beneficii utilizatorilor si clientilor.

Vor exista desigur si beneficii financiare, in ceea ce priveste castigurile companiei si este normal sa fie asa. Valoarea pe termen lung a unui IBM Flex System, va fi una foarte buna si merita sa investiti in noile tehnologii.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply