Cum iti alegi corect placa de indreptat parul?

Share Button

Cum iti alegi corect placa de indreptat parul?Exista mai multe placi de indreptat parul pe care le poti alege in functie de parul tau, de modul in care le vei folosi si in functie de nivelul de utilizare. Placile de par functioneaza cu temperaturi foarte mari si au darul de a supune parul la presiuni termice ridicate, insa filtrate cu ajutorul invelisului protector. Tinand cont de materialul de protectie si de nivelul de protectie asigurat de acesta, exista placi ceramice, placi din sticla, placi metalice, placi ionizate sau placi cu aburi.

Indiferent de ce anume alegi, este recomandat sa te asiguri ca ai luat cea mai buna decizie care se va incadra in bugetul tau. Placile ceramice sunt populare si au aparut acum cel putin 20 de ani. Inca de la prima aparitie, ele au fost apreciate la scara larga datorita calitatilor lor. Avand in vedere noile tehnologii, gradul de apreciere creste inca.

Placile ceramice

Placile din material ceramic sunt integral realizate din ceramica sau pot sa aiba si un invelis ceramic pe o structura interioara din metal. Chiar daca au tot aspectul unei placi ceramice, cele cu interior metalic nu pot ramane fierbinti mai mult si distribuie uniform caldura pe intreaga suprafata a firului de par. Si cele din ceramica pot face asta foarte usor si este recomandat sa tii cont de acest detaliu.

Placile din ceramica au si optiuni de reglare a temperaturii, nu se vor incinge cand sunt puse intr-un singur loc si prezinta un risc mult mai mic de rupere a parului. Ele sunt recomandate pentru absolut toate tipurile de par.

Placile metalice

Titanul este un material pentru tranzitie cu calitatea de a nu afecta varfurile firelor de par pentru ca nu are capacitatea de a transmite foarte multa caldura. Placile de par care sunt realizate din metal, dar nu sunt facute din titan prezinta riscul de a nu oferi randamentul asteptat pentru ca se incalzesc greu, strica usor parul insa sunt si foarte ieftine.

Placile din sticla

Materialul utilizat este reprezentat de sticla termorezistenta iar specialistii recomanda utilizarea unei astfel de placi doar pe parul uscat complet, combinat cu produse speciale pentru protectia firului de par. Contactul nu trebuie sa depaseasca trei secunde.

Placa de par cu abur

Placile de par cu aburi sunt derivate din cele ceramice, care au ca scop principal sa netezeasca suvitele rebele si sa elimine efectul antistatic. Placile se vor incalzi in numai 15 secunde, au o foarte mare putere de intindere si vor actiona ca placi profesionale,  fiind utile chiar si pentru saloane. Aceste placi permit utilizarea atat pe parul umed cat si pe cel uscat si lasa toate suvitele lucioase si hidratate, datorita cantitatii de aburi degajati.

Placile cu ioni

Placile cu ioni semai numesc si placi din turmalina si sunt recomandate pentru parul sarmos, deoarece ele reduc frecarea in momentul folosirii. Parul va fi mai neted si dispare efectul antistatic. Turmalina este de fapt o piatra semipretioasa care este introdusa sub forma de pulbere in ceramica placii.

Acestea sunt cele mai comune tipuri de placi pentru par si tinand cont de ceea ce urmeaza sa faci cu placa, o vei alege pe cea mai buna.

 
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply