La crearea oricarui model nou de smartphone contribuie multa inginerie si tot atat de mult lucruri uimitoare legat de design. Iar display-urile la smartphone-uri sunt unul dintre cele mai importante parti , deoarece acestea sunt fereastra ta catre internet si dece nu, intreaga lume. Dar termenii tehnici pe care ii folosim pentru a le descrie pot fi destul de confuzi.
Daca v-ati uitat vreodata la o foaie cu specificatii, cu siguranta v-ati dat seama ca explorarea lumii display-urilor telefoanelor mobile este ca si cum ai servi o supa alfabet: OLED, AMOLED, LCD, TFT, TN, IPS, IGZO, RGB, RGBG, etc lasand la o parte faptul ca fiecare companie are propriile tehnologii folosite la realizarea acestora, care sunt, desigur, cele mai bune de pe piata.
Dar, odata ce ati inteles ce inseamna aceste diferite acronime, veti descoperi ca nu e sub nici o forma vorba despre “cel mai bun”. Alegerea celui mai bun display smartphone devine doar o chestiune de preferinta personala, un echilibru delicat intre performanta si eficienta energetica.
Cel mai usor mod de a incepe sa intelegem cate ceva despre natura display-urilor este sa incepem cu OLED (organic light emitting diode ~ folie foarte subtire luminoasa realizata dintr-un material organic semiconductor) si LCD (display-uri cu cristale lichide), deoarece toate smartphone-urile emblematice din ziua de azi folosesc o versiune a acestor doua tehnologii.
Nu putem afirma la modul obiectiv, ca o tehnologie este “mai buna” decat cealalta, dar ambele au diferite avantaje, iar aici vorbim despre lucruri care pot afecta caracteristicile oferite de telefonul dvs.
Cert este ca indiferent de tipul de tehnologie care a stat la baza functionalitatii display-ului oricarui smartphone in momentul in care trebuie sa il inlocuim, daca tinem desigur la performanta, trebuie sa o facem numai cu un alt display original.
De exemplu, daca avem probleme cu display-ul smatphone-ului nostru HTC Desire 500, pentru a economisi ceva banuti il inlocuim dar numai cu un display HTC Desire 500 original. Dar cum ne dam seama daca este original?
In primul rand un display HTC, OEM (original), va avea intotdeauna logo-ul producatorului. Un display cu touchscreen HTC Desire 500, include: LCD-ul, (ecranul propriu –zis) touchscreenul (ecranul digitizor) si geamul de protectie.
Daca intentionati sa achizitionati un display online studiati cu mare atentie specificatiile cum ar fi: dimensiunea ecranului 4.3 inci; tipul de display: TFT touchscreen capacitiv, 16M colors rezolutia: 480 x 800 pixels (~217 ppi densitatea pixelilor). La fel de mult conteaza pentru unii dintre dvs poate si culoarea dar acodati la fel de multa atentie si versiunii si compatibilitatii.
Carcteristicile unui display sunt deosebit de importante, tocmai de aceea trebuie sa ne asiguram ca un ansamblu Desire 500 este un produs realizat 100% din piese OEM si este compatibil doar cu acest model.
Pentru a evita eventualele confuzii alegeti un furnizor pentru display-ul dvs care sa va puna la dispozitie toate informatiile necesare, atat despre caracteristicile relevante ale produsului cat si despre garantie, livrare si plata mai ales daca achizitia se face dintr-un magazin virtual.
Tocmai de aceea, va recomandam unul cu adevarat profesionist in materie de display-uri cu touchscreen Htc Desire 500, si anume magazingsm.ro. Convingeti-va singuri accesand: http://www.magazingsm.ro/piese-telefon/display-cu-touchscreen-htc-desire-500-original-14293 si veti gasi cu siguranta ceea ce cautati. Alegeti un display original mizand atat pe calitate cat si un pret bun.