Cum aleg un sistem de navigatie potrivit pentru vechea mea Skoda?

Share Button

Este perioada concediilor, iar nevoia de orientare devine una dintre principalele preocupari ale soferilor din zilele noastre. E clar, vremurile in care mergeam cu harta tiparita dupa noi in concediu au apus de mult. Roasa de timp si niciodata desfasurata la sectiunea care ne interesa, aceasta necesita in plus si un copilot, care sa ne ghideze pe traseul potrivit. Astazi insa, tehnologia ne ofera solutii diverse pentru a ne putea orienta atunci cand calatorim cu masina.

Daca pentru drumurile zilnice prin oras nu prea mai avem nevoie de harti si sisteme de orientare, nevoia unui sistem de navigatie se resimte cel mai mult atunci cand mergem in vacante si dorim sa exploram locuri noi. Astfel, o excursie la matusa din Italia sau chiar si un drum pe cont propriu pana in Grecia sau Bulgaria ne vor arata cat de mult conteaza montarea unui sistem de navigatie pe masina.

De ce navigatie si nu smartphone?

Va veti intreba, probabil, ce nevoie mai ai de sistem de navigatie auto, de vreme ce ai deja un telefon modern, care iti poate arata in permanenta drumul, prin serviciile oferite gratis de aparatele Android sau iOS? Mai mult, avem astazi o sumedenie de aplicatii ce se pot descarca gratuit sau contra cost de pe magazinele specializate, incat vei spune ca nu mai ai nevoie de altceva. Nu vorbim in acest caz despre autoturismele de generatie noua, care vin deja cu sisteme de navigatie din fabrica.

Daca ai nevoie de un sistem de navigatie pentru Skoda ta cumparata la mana a doua atunci sunt site-uri specializate care pot veni in sprijinul tau, fara niciun fel de efort. Iar avantajele fata de smartphone te vor surprinde. In primul rand, nu mai ai nevoie de conexiune la internet de pe telefon.

Sistemele de navigatie functioneaza pe baza unei antene GPS incorporate, astfel incat nu mai trebuie sa-ti faci griji despre pierderea semnalului. De asemenea, stim ca aplicatiile de tip Google Maps sau Waze sunt mari consumatoare de resurse pe telefon.

Prin urmare, nu va mai trebui sa-ti faci griji nici in privinta descarcarii telefonului, caci sistemele de navigatie sunt alimentate asemenea radiourilor, direct de la bateria masinii. In plus, daca alegi un sistem de navigatie Skoda Octavia 2, spre exemplu, acesta are un format compact, care se potriveste perfect in bordul masinii tale, fara a mai avea nevoie de sisteme de prindere lipite de parbriz sau fel si fel de magneti sau agatatori pe bord.

Memorie suplimentara, pentru incarcare usoara

Chiar daca optezi pentru o navigatie Skoda Octavia 2, un model de masina aparut cu mai bine de zece ani in urma, vei avea acces la ultimele tehnologii in domeniu. Printre acestea, enumeram ecranul tactil, ceea ce faciliteaza navigarea direct pe ecran, fara butoane si panou de control suplimentare.

De asemenea, te poti conecta cu usurinta la un smartphone, putand folosi ecranul pentru aplicatii muzicale sau de informare meteo. In plus, vei beneficia de variante de echipare cu chipseturi de memorie diferite, astfel incat sa beneficiezi de o incarcare usoara a hartilor si o navigare usoara.

Pentru mai multe detalii, accesati navigatiiandroid.ro



Advertisement

No comments.

Leave a Reply