Ce contine un set pentru botez?

Share Button

Ce contine un set pentru botez?Doamnele care urmeaza sa fie nase, cu siguranta este important sa cunoasca toate obiectele care fac parte dintr-un trosu de botez, dar si care este rolul fiecareia dintre piesele componente in parte.

In urmatoarele randuri vom discuta despre ceea ce poate contine un set botez, si vom vedea care este rolul fiecarei piese.

BotezdePoveste este magazinul ideal de unde fiecare nasa poate alege un trosu pentru botezul finutului sau, iar nasele care isi doresc un trusou special, isi pot indrepta atentia de exemplu spre un set personalizat botez.

Un trusou pentru botez, contine urmatoarele elemente:

  • Prosop mare pentru bebelus;
  • Prosop mai mic pentru preot;
  • Sticluta pentru mir;
  • Panza de mir (cunoscuta si sun denumirea de crasma);
  • Fasa;
  • Batista;

Asadar, acestea sunt elementele componente ale unui set de botez. In urmataorele randuri veti descoperi mai multe informatii despre fiecare dintre acestea.

Prosopul pentru bebelus

Prosopul pentru bebelus are un rol extrem de important, dat fiind faptul ca in momentul in care acesta va fi scos din cristelnita, nasa va folosi prosopul pentru a-l sterge pe bebelus, inainte de a-l infasa in panza de mir.

Prosopul pentru bebelus trebuie sa fie confectionat dintr-un material de cea mai buna calitate, pentru a absorbi cat mai bine apa, insa expertii care confectioneaza aceste elemente in cadrul atelierelor BotezdePoveste, folosesc doar materiale naturale de cea mai buna calitate.

Prosopul pentru preot

Nasa sau nasul ii vor oferi preotului un prosop pentru ca acesta sa isi stearga mainile de apa, atat dupa ce efectueaza ritualul de dinaintea botezului, dar si pentru a se sterge pe maini imediat ce scoate bebele din cristelnita.

Deasemenea, expertii de la BotezdePoveste folosesc cele mai bune materiale din punct de vedere calitativ si pentru confectionarea acestor prosoape.

Sticluta pentru mir

Sticluta pentru mir este un alt element extrem de important al unui trosou pentru botez, iar BotezdePoveste le ofera nasilor posibilitatea de a alege o sticluta pentru mir simpla, sau o sticluta pentru mir decorata.

Aceasta urmeaza sa fie umpluta cu ulei de masline, care va capata proprietatile ueiului sfant, cu care preotul va unge bebele pe frunte, la ochi, la incheieturi dar si pe spate, asa cum este ritualul religios, inainte ca bebele sa fie scufundat in cristelnita.

De regula nasii opteaza pentru o sticluta de mir decorata, pentru ca aceasta va ramane in posesia parintilor. A doua zi, mirul din sticluta se va folosi pentru baita bebelui, dupa care sticla va putea fi pastrata de catre parinti.

Panza de mir

Panza de mir este o bucata de panza in care va fi infasat bebele imediat dupa ce va fi scos din cristelnita si sters pe prosopul moale. BotezdePoveste vine in intampinarea nasilor cu panze de mir care sunt foarte confortabile, astfel incat pielea bebelusilos sa nu fie iritata.

Fasa

Fasa este un alt element important al trusoului de poveste, si se foloseste alaturi de panza de mir pentru ca bebele sa fie infasat imediat dupa ce este scos din cristelnita.

Batista

Batista care face parte din setul de boteze este importanta pentru ca nasii sa stearga bebelusul pe fata in cazul in care este nevoie. Dupa botez, aceasta va ramane deasemenea amintire pentru familie.

Sapunul

Ultimul element al setului de botez pe care il amintim este sapunul, pe care parintele il foloseste pentru ritualul de spalare a mainilor inainte de a scufunda bebelusul in cristelnita.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply