Idei pentru un Craciun ca in SUA!

Share Button

Idei pentru un Craciun ca in SUA!

Craciunul in Statele Unite este una dintre principalele sarbatori ale anului. Sezonul de Craciun incepe in a patra joi a lunii noiembrie cu celebrarea Recunostintei si se incheie pe 6 ianuarie.

Decoratiunile izbitoare inunda strazile si casele cu lumini si decoratiuni de Craciun, pini falnici, vasc, sosete de Mos Craciun si prajituri cu ghimbir. Alege cei mai frumosi brazi artificiali ieftini!

Datorita multiculturalismului din Statele Unite, exista multe obiceiuri diferite pentru a sarbatori Craciunul. Dar adevarul este ca marea majoritate a cetatenilor o sarbatoresc. 9 din 10 americani si aproape toti crestinii (96%) sarbatoresc aceasta sarbatoare, potrivit unui studiu Pew Research Center. In plus, potrivit aceluiasi studiu, o mare parte din americanii necredincitivi (81%) se alatura sarbatorii.

CINA CLASICA DE CRACIUN

In SUA, pe 24, nu exista nici o sarbatoare speciala ca in Europa. Dar magazinele raman deschise pana la ora 12 noaptea pentru ca toate familiile sa cumpere cadouri de ultim moment. Data de 25 incepe cu cei mici care deschid cadourile pe care Mos Craciun le-a lasat.

In plus, in aceasta zi exista o cina in familie care include, de obicei, curcan, piure de cartofi cu sos si prajituri savuroase. O bautura traditionala din Ajunul Craciunului este lichiorul special, facut din lapte, smantana, zahar, oua batute si coniac sau rom.

TRADITII DE CRACIUN IN SUA

  • Ciorapi sau sosete pentru Mos Craciun

Desi este adevarat ca Mos Craciun este principala icoana a Craciunului in SUA, trebuie sa evidentiem un alt element fundamental al Craciunului american:  ciorapii sau sosetele pentru Mos Craciun. Ele sunt un simbol al Craciunului in SUA, deoarece fiecare membru al familiei are o soseta in care gaseste dulciurile si cadourile pe care mos Craciun le lasa.

De unde vine traditia ciorapilor? Potrivit legendelor, aceasta traditie vine din povestea unui tata al nobilimii si a celor trei fiice ale sale. A fost un om bogat si norocos pana cand sotia sa a murit. Tristetea si sfasierea inimii l-au facut sa-si piarda toata averea. El nu a avut nici o modalitate de a plati pentru nunta fiicelor sale, care au fost sprijinul sau zi de zi.

Intr-o noapte, Lui Mos Craciun i-a fost mila de situatia acestei familii. A coborat pe cosul de fum si a lasat un lingou de aur in ciorapii fiicelor pe care le-au lasat sa se usuce in focul semineului. Datorita acestei legende, atat cel mai tanar, cat si cel mai mare din familie lasa o soseta langa semineu, asteptand ca Mosul sa le lase un cadou.

  • Brad de Craciun in America

Bradul  de Craciun este o traditie pe care americanii nu o pot sari. Ca un fel de ritual de familie, intreaga familie merge impreuna pentru a cumpara bradul in asa-numita petrecere de decorare a pomului de Craciun. Pinii naturali sunt de obicei achizitionati la ceea ce este cunoscut sub numele de Chsristmas Tree Farms, ferme specifice brazilor naturali pentru Craciun.

Familia face o plimbare in labirintul de brazi in cautarea celor mai potriviti pentru casa lor. Odata alesi si taiati, toti membrii familiei se aduna pentru a decora bradul.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply