Tot ce trebuie sa stii despre centralele pe peleti

Share Button

Exista numeroase variante de incalzire disponibile in magazine, pentru case si apartamente. Pornind de la sistemele care au recuperatoare de caldura sau pompe de caldura inteligente si ajungand pana la variantele ceva mai simplu de instalat, asa cum sunt clasicele panouri radiante, solutia populara este centrala cu gaze naturale. Dar ce poti face atunci cand nu ai acces la gazele naturale si nu ai nici fondurile necesare pentru a face investitii serioase in pompele de caldura?  Iata o comparatie intre o centrala cu lemne si o centrala termica pe peleti.

Cea mai buna solutie este aceea de a folosi lemnul. Aici apare in calcul cazanul pe lemn si sunt mai multe variante – poti utiliza cazane atmosferice clasice, asa cum este cazanul pe lemn cu gazeificare, care este mult mai eficient, dar si cazanul pe peleti.

Primele doua sunt cele mai accesibile dar va trebui sa le incarci de doua ori pe zi si pentru a obtine o eficienta ridicata va trebui ca lemnul sa fie foarte bine uscat. Vei avea nevoie de o camera speciala in acest sens. Lemnul pe care il tii afara, langa casa, la streasina, nu este corect uscat.

Cazanul cu peleti vine la pachet cu mai multe avantaje importante. Un prim avantaj este faptul ca acest cazan poate fi complet automatizat, ceea ce inseamna ca se incarca singur ceea ce este foarte important pentru ca nu va mai fi necesar sa stai tot timpul langa centrala si sa o verifici. Un alt aspect la fel de important este faptul ca va fi necesar sa cureti doar cenusa atunci cand este necesar, daca nu ai o functie de autocuratare.

Peletii sunt resturi ale fabricilor care prelucreaza lemnul si sunt facuti din rumegus. Atunci cand rumegusul este aruncat pe camp se va aprinde singur vara iar daca este aruncat in apa exista riscul de a sufoca pestii care iau contact cu el. Lemnul este un produs ecologic si absoarbe foarte mult dioxid de carbon in timpul vietii deci poate fi folosit cu succes pe post de combustibil.

Peletii vin de asemenea si cu o putere calorica foarte mare ceea ce conteaza extrem de mult atunci cand vorbim despre avantajele pe care centralele cu peleti le au. Avand in vedere toate aceste aspecte poti trage concluzia ca peletii sunt alegerea de top pentru toti cei care vor sa se asigure ca vor obtine cele mai mari avantaje de la centralele pe care le folosesc si ca protejeaza si mediul simultan.

Peletii sunt usor de obtinut spre deosebire de lemnul folosit in centralele pe lemne si nu mai trebuie sa aloci timp spargerii lemnului sau pentru alte aspecte similare. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca esti acasa inainte de a veni curierul care aduce peletii comandati de la firmele de profil.

Astfel, economisesti timp si bani avand la indemana cele mai bune solutii pentru tine. Recomandarea noastra este ca atunci cand vrei sa alegi centrala termica potrivita sa o cumperi pe cea care este cea mai buna pentru tine si care te poate ajuta sa obtii confortul dorit in casa ta.

Tinand cont de toate aceste detalii prezentate, te invitam sa descoperi oferta de centrale pe peleti de pe centrale-pellet.ro si sa alegi modelul care te incanta cel mai mult!Advertisement

No comments.

Leave a Reply