iOS 7 de pe iPhone 5s si controalele de securitate software

Share Button

iOS 7 de pe iPhone 5s si controalele de securitate software
Noul sistem de operare iOS 7 de pe iPhone 5, aparut prima data ca si update pentru mai vechile device-uri iPhone si iPad, a inclus si tehnologii noi de securitate (privacy), ce tinteau pastrarea datelor utilizatorilor in siguranta, precum si a device-urilor in sine, mult mai eficient decat in trecut. Vrei o inlocuire baterie iPhone 5s? Intra cu incredere pe Servicegsm.ro!

Mai jos, incercam sa va prezentam un tur despre ce s-a schimbat cu adevarat si cum puteti accesa setarile de privacy:

Activation Lock: Acesta este un punct foarte important. Apple a lansat un serviciu numit “Find my IPhone” in 2009, ce a fost conceput initial pentru a ajuta un utilizator sa-si gaseasca smartphone-ul pierdut sau ca ultima optiune, sa fie capabil sa execute un wipe de la distanta al informatiilor existente pe smartphone-ul pierdut/furat.

Acum, acest serviciu are o noua optiune, ce nu va permite device-ului sa poata fi activat fara permisiunea user-ului de iCloud asociat cu device-ul respectiv. Acest lucru este foarte important: hotii care fura device-uri cu iOS de obicei executa un wipe general al datelor existente pe smartphone-ul respectiv, dupa care pur si simplu vand telefonul sau il folosesc ei.

Acum, iPhone-urile si iPad-urile nu mai pot fi sterse sau reactivate fara a te loga pe contul de iCloud, asociat de acest device. Asta inseamna ca daca telefonul va fi furat, acesta nu va putea fi folosit in mod corespunzator de catre hot si nici nu va putea fi vandut cu usurinta.

Pentru a folosi acest activation lock, trebuie sa setezi intai (sa-ti creezi) un cont de utilizator pe iCloud. Pentru acest lucru, intra in aplicatia pentru setarile device-ului, dupa care executa tap pe iCloud.

Daca esti deja logat pe contul tau creat pe iCloud, activeaza “Find my iPhone”. Sistemul de activation lock este inclus ca si parte a acestui serviciu.

Touch ID: Acesta este senzorul cititor de amprente disponibil acum pe iPhone 5S. Senzorul permite o scanare profunda a degetelor utilizatorului, transforma datele astfel primite in date encriptate (codate) si stocheaza rezultatele intr-o zona sigura a memoriei telefonului, ce nu poate fi accesata de nici o aplicatie 3rd party.

Cand un client incearca sa deblocheze telefonul sau sa faca anumite achizitii pe platforma iTunes, isi poate scana varful degetului cu ajutorul butonului Home si poate trece mai departe, fara a fi nevoie de introducerea unei parole de la tastatura.

Pentru a seta un nou ID de amprenta (fingerprint ID) pe iPhone 5S, trebuie sa accesati setarile telefonului si sub-meniul “Passcode and Fingerprint”. Selectati mai departe optiunea “add fingerprint” iar sistemul va va dirija mai departe spre pasii urmatori. Sistemul nu este limitat la scanarea unei singure amprente, acesta are capacitatea de a scana si a stoca mai multe amprente.

Securitatea microfonului: In trecut, un iDevice cerea utilizatorilor sa aprobe orice aplicatie ce dorea sa acceseze contactele, Gps-ul, fotografiile sau calendarul. Acum, acelasi sistem alerteaza utilizatorul, daca o aplicatie vrea sa va foloseasca microfonul, un lucru foarte bun din punct de vedere al securitatii oferite, in plus fata de capabilitatile generatiei mai vechi.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply