Cunoasteti originea si semnificatia bradului de Craciun?

Share Button

Cunoasteti originea si semnificatia bradului de Craciun?Elementul cel mai caracteristic al Craciunului are o semnificatie foarte speciala. Brazii de Craciun sunt cele mai caracteristice elemente ale sezonului de vacanta. Aceste icoane de Craciun sunt prezente de mii de ani si cu siguranta vor continua sa insoteasca mult mai multe generatii, care asteapta cu nerabdare sa sarbatoreasca sosirea Pruncul Isus.

Cu toate acestea, foarte putini cunosc originea si semnificatia elementelor bradului de Craciun

Originea ELEMENTELOR DE DECOR

Contrar a ceea ce se crede ca aceasta traditie nu este pur catolica, deoarece din cele mai vechi timpuri germanii au decorat un copac cu torte, care reprezenta luna, soarele si stelele. Ulterior, Sfantul Bonifaciu avea sa schimbe acest obicei prin inlocuirea unor elemente si inlocuirea tortelor cu mere si lumanari, reprezentand ispitele si, respectiv, lumina lui Hristos.

Ulterior, obiceiul a devenit popular in intreaga Europa si, dupa cucerire, in intreaga America. De-a lungul anilor, merele au fost inlocuite cu sfere luminoase traditionale si lumanari cu instalatii  luminoase de brazi elemente care abunda in prezent in brazii de Craciun din intreaga lume.

Semnificatia elementelor sale

Brazii de Craciun au mai multe elemente caracteristice:

  • Zonele:Aceste elemente caracteristice reprezinta darurile pe care ni le da Dumnezeu. Fiecare culoare are o semnificatie speciala si cele mai utilizate sunt: albastru simbolizeaza pocainta; cele rosii, petitiile; cele de aur, laude; si cele de argint multumire.
  • Luminile de Craciun:Luminile bradului au o mare insemnatate pe masura ce lumineaza calea spre credinta.
  • Vedeta- stea:Un mare protagonist al brazilor de Craciun. De obicei, este pusa pe varf si simbolizeaza credinta care ghideaza fiecare dintre vieti.
  • Panglici si arcuri:Aceste ornamente au o semnificatie frumoasa, deoarece reprezinta unirea familiei, o valoare fundamentala in sarbatori.
  • Ingeri:Ei sunt emisarii si mesagerii lui Dumnezeu. Ei reprezinta, de asemenea, protectia pe care Dumnezeu o are asupra caselor noastre.

Cunoasteti semnificatia ieslei? Papa Francisc va spune despre asta

In ultima sa scrisoare enciclica, Papa Francisc arata importanta ieslei in casele noastre

In cadrul sarbatorilor, multe traditii se intorc la casele lumii pentru a-si aminti de specialele acestui timp. Una dintre cele mai frecvente (in afara de brad de Craciun) este ieslea, unde copiii si adultii emuleaza scena pe care Biblia o spune despre nasterea lui Isus. Cu toate acestea, putini cunosc semnificatia celor mai folosite figurine in acest peisaj si de aceea, va aratam, potrivit Papei Francisc, semnificatia unui simbol important din aceasta scena.

Cerul instelat

Potrivit Papei Franciscaceasta reprezentare nu numai ca simuleaza ora in care s-a nascut Isus, ci reprezinta si faptul ca, chiar si in cele mai intunecate momente, lumina lui Dumnezeu va fi intotdeauna prezenta: “O facem in acest fel, nu numai din fidelitate fata de povestirile Evanghelice, ci si din cauza sensului pe care il are. Sa ne gandim de cate ori noaptea ne invaluie viata. Ei bine, chiar si in acele momente, Dumnezeu nu ne lasa in pace”, afirmaSuveranul Pontif pentru toti semenii sai. Potrivit acestuia, ieslea nu trebuie sa lipseasca din casele oamenilor in perioada sarbatorilor.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply