Cum se intretin cristalele?

Share Button

cum-se-intretin-cristaleleIn momentul in care cumparati pietre semipretioase sau cristale se recomanda sa le luati mereu dintr-un magazin cristale si sa respectati de fiecare data recomandarile in ceea ce priveste intretinerea lor. De ce sa le cumparati din magazine? Pentru ca de obicei ele sunt purificate inainte de a fi vandute si nu mai trebuie sa faceti voi asta acasa.

Toti avem astfel de pietre pe care le folosim in diverse scopuri, atat singure cat si sub forma de insertii in alte bijuterii facute din argint sau din alte materiale pretiose. Pentru asta trebuie sa stim si cum ar trebui sa fie intretinute pentru a putea sa ne bucuram de ele foarte mult.

Bijuteriile reprezinta toate acele accesorii pe care noi le iubim cel mai mult mai ales atunci cand sunt scumpe sau cand sunt facute din aur, din pietre pretioase, din cristale sau din agint. Este foarte important sa stim si cum putem sa facem in asa fel incat sa ne putem bucura pentru o perioada cat mai lunga de timp de ele deoarece oxidarea si pierderea stralucirii naturale ori zgarieturile reprezinta unele dintre cele mai importante pericole care pot sa va desparta de bijuteriile pe care le aveti.

In prima faza ete recomandat sa incercati pe cat posibil sa evitati sa le loviti. Deschideti cu atentie si cat mai delicat bratarile, colierele si lanturile.

Bijuteriile ar trebui sa fie date jos in mod obligatoriu inainte de a merge la culcare, inainte de a face baie sau inainte de a spala vasele si ori de cate ori face ceva care ar putea sa duca pietrele in contact cu apa, cu substantele destinate curateniei, cu produsele chimice sau cu produsele cosmetice, in scopul de a putea evita si dezlipirea partilor sau uzura unor parti care au si materiale cum ar fi pielea naturala si alte asemenea materiale.

Bijuteriile trebuie sa fie date jos obligatoriu inainte sa incepeti sa lucrati cu substante corozive, si cu orice tip de substanta chimica in general pentru a nu isi schimba culoarea si pentru ca straturile superioare sa nu ajunga sa se degradeze. Bijuteriile nu trebuie purtate in timp ce faceti activitati fizice ce pot sa implice impactul cu suprafete dure sau in timpul unor activitati in care transpirati abundent. Tinand cont de toate aceste reguli veti evita uzura materialelor care sunt mai sensibile.

Udarea cu apa din abundenta, cu acetone si cu alte lichide va duce la distrugerea iremediabila a pietrelor. Va recomandam, de asemenea, sa nu utilizati parfum si fixativ aproape de bijuterii. Nu se recomanda nici sa puneti toate bijuteriile intr-un singur lor.

Ele se pastreaza separat. Bijuteriile facute din aur si argint trebuie sa fie pastrate in locuri cat mai uscate si daca se poate in pungute de plastic. Tineti-le cat mai departe de baie si bucatarie si incercati sa evitati contactul cu umiditatea si cu caldura excesiva in special in cazul celor din argint pentru a putea sa evitati oxidarea pietrelor.

Argintul reprezinta un material care are o densitate mai mica si este mult mai moale si mai  usor de deteriorat.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply