Cum se ingrijeste un cires japonez?

Share Button

Cum se ingrijeste un cires japonez?Ciresul japonez este unul dintre cei mai frumosi arbori cu flori de primavara. Este, de asemenea, un arbore emblematic al gradinilor japoneze. De la plantare la taiere, fiecare pas este important pentru a avea flori frumoase primavara si o crestere frumoasa pe tot parcursul anotimpurilor.

Plantarea unui cires japonez

Se recomanda plantarea unui cires japonez curgator kiku shidare zakura toamna, inainte de primele ingheturi, pentru a facilita inradacinarea. Daca plantati ciresul japonez in timpul iernii, faceti acest lucru in afara perioadei de inghet. Cu toate acestea, la fel ca in cazul tuturor copacilor cumparati in ghivece sau containere, este posibil sa plantati ciresul japonez primavara sau vara, evitand perioadele de caldura ridicata. In acest caz, asigurati o udare regulata in primul an de la plantare. Ciresului japonez ii place un loc insorit, dar nu fierbinte. Are nevoie de un sol bine drenat.

Cires japonez in ghiveci:

Este posibila cultivarea ciresului japonez intr-un ghiveci pe o terasa sau pe un balcon mare.

 • Asigurati un ghiveci de dimensiuni suficiente.
 • Asigurati-va ca fundul vasului este bine strapuns pentru a evita apa stagnanta.
 • Asezati un pat de pietris sau bile de lut pe fundul ghiveciului.
 • Plantati ciresul japonez in pamant de ghiveci pentru pomi si arbusti.
 • Udati imediat ce suprafata solului este uscata.

Taierea ciresului japonez

Ca in cazul majoritatii prunuselor, nu este necesara nicio taiere, cu exceptia taierii ramurilor moarte. Nu taiati inainte de inflorire, ci asteptati pana dupa inflorire pentru a taia, daca este necesar, pentru a echilibra sau a reduce coronamentul. Ciresii japonezi, la fel ca toti prunii, sunt fragili si vulnerabili la boli, cum ar fi ciupercile. Cu cat le taiati mai putin, cu atat mai bine le protejati de astfel de atacuri.

Sfaturi de taiere:

 • Dezinfectati-va uneltele de taiere cu alcool sau cu orice alt dezinfectant inainte de taiere.
 • Nu ezitati sa repetati operatiunea inainte de fiecare operatiune de taiere.
 • Inchideti ranile cu mastic de vindecare.

Soiuri de cirese japoneze

Printre cele mai cunoscute soiuri se numara ciresul mare Kanzan, care are una dintre cele mai spectaculoase flori duble primavara. Avem, de asemenea, Shidare Sakura kiku, Hokusai, sau Accolade. Acestia sunt mai mici ca marime decat kanzanul, dar ating intre 6 si 8 m si sunt, de asemenea, acoperiti cu flori frumoase de primavara. In cele din urma, daca sunteti in cautarea unui prunus mic pentru o gradina mica, alegeti un “Amanogawa”. Stiati ca? Ciresul inflorit sau ciresul japonez apartine aceleiasi familii ca si ciresul traditional.

Toate soiurile de cires japonez sunt foarte rezistente la ger si la frig, suportand temperaturi cuprinse intre -15 si -20°C.

Curiozitati despre floarea de cires japonez

 • Ciresul japonez, cunoscut si sub numele de cires inflorit, infloreste spectaculos la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii.
 • Absolut frumos, lumineaza primaverile noastre timpurii cu flori abundente in nuante de alb pana la roz.
 • Aceasta perioada, desi destul de scurta, va face din gradina dumneavoastra un spatiu plin de culoare si va anunta revenirea vremii bune.
 • Face parte din marea familie a prunuselor, ca si ciresul, si provine din Asia.
 • Perioada de inflorire depinde de soi, motiv pentru care unele infloresc in februarie, altele in martie, iar ultimele la inceputul lunii aprilie.Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply