Cum sa ai o viata fara plastic?

Share Button

Cum sa ai o viata fara plastic?Pana nu demult timp, oamenii practic nu puteau trai fara materiale plastice, insa in prezent, cu totii incercam sa gasim cele mai bune solutii pentru a elimina plasticul din viata noastra, astfel ca incepand de la vesela de unica folosinta si pana la pahare si alte recipiente sau produse, cautam alternative pentru a nu folosi plasticul.

In randurile care urmeaza in acest articol, vom aborda acest subiect, pentru a vedea ca este posibila o viata fara materiale plastice.

Am pregatit o multime de exemple care arata foarte clar faptul ca in foarte multe situatii in care utilizam plasticul in viata de zi cu zi, exista alternative. Haideti asadar sa vedem despre ce este vorba. Continuati sa cititi pentru a vedea ca este posibila o viata fara plastic!

Pregatiti un gratar in curte, mergeti intr-o excursie de camping sau va relaxati acasa? Urmati aceste sfaturi pentru o vara fara plastic.

Petreceri si picnicuri

Petrecerile de vara si picnicurile pot crea o multime de deseuri, deoarece tacamurile din plastic de unica folosinta si mancarurile pre-facute sunt adesea vazute ca cea mai convenabila optiune pentru a servi grupuri mari de oameni. Faceti petrecerile de vara fara plastic cu aceste sfaturi:

Vesela si tacamuri

Rezistati tentatiei de a cumpara vesela si tacamuri de unica folosinta doar pentru ca este mai usor de curatat. In schimb, utilizati materiale refolosibile, astfel incat sa le puteti spala si reutiliza mereu. Nu numai ca veti economisi bani si nu veti dauna mediului, ci in plus, mancarurile adevarate sunt intotdeauna cea mai frumoasa optiune!

Pentru optiuni de unica folosinta fara plastic, utilizati tacamuri naturale din lemn sau bambus. Puteti incerca chiar si produse si tacamuri sau vesela de unica folosinta biodegradabila.

Decoratiuni

Sariti din planul de cumparaturi decoratiunile din plastic ieftine, de o singura utilizare si treceti la un decor durabil, natural si reutilizabil. De fapt, adoptarea unei abordari mai minimaliste a decoratiei va fi mai ieftina si mai durabila. Cateva optiuni excelente de decorare:

Flori si plante reale;

  • Fete de masa reutilizabile;
  • Filtre de hartie si ghirlanda;
  • Lumanari naturale, de ceara de albine;
  • Reutilizarea decoratiunilor vechi;

Vizitarea magazinului local de prosperare pentru un decor durabil, care poate fi folosit de fiecare data.

Bauturi

Pe langa schimbarea pet-urilor si a paharelor de plastic cu o singura utilizare pentru paharele refolosibile, alegeti garnituri naturale si bineinteles, sariti paiele de plastic si agitatorul. Schimbati paiele de plastic cu cele reutilizabile sau din hartie biodegradabile. Pe piata exista multe paie decorative care pot fi refolosite, care arata foarte bine in orice bautura.

Alimente

Cumparati alimente cu ambalaj minim sau fara:

Cumparati gustari in vrac la magazinul dvs. local de produse alimentare.

Evitati tavile si platourile pre-facute din magazinul alimentar si creati-va singuri folosind platouri reutilizabile pentru servire. Salatele, legumele, fructele si tavile de branza sunt foarte simple de facut pe cont propriu!

Evitati carnea de gratar congelata si ambalata si primiti carne proaspata de la macelarie. Multe macelarii vor infasura produsul in hartie in loc de plastic, sau puteti chiar sa va aduceti propriul recipient reutilizabil.

Angrenaj

Rezistati tentatiei de a cumpara echipamente ieftine pe care le puteti arunca atunci cand calatoria dvs. va fi finalizata. Cumparati echipament de calitate, durabil, care va dura multe calatorii in camping. Nu iesi mult in camping? Imprumutati echipamentul de care aveti nevoie de la un prieten, pentru a nu cumpara produse din materiale plastice.

Alimente

Economisiti bani si reduceti deseurile de ambalaje prin ambalarea pranzului in containere refolosibile. Daca faceti o oprire rapida la un restaurant, rugati-i sa-si puna masa in recipientul dvs. curat reutilizabil si sa va aduca ustensilele reutilizabile. Cumparati gustari in vrac si portie in containere refolosibile sau pungi reutilizabile.

Curatare

Evitati servetele de curatare de unica folosinta pentru curatare. In schimb, utilizati carpe reutilizabile facute din alternative precum bumbacul, muslinul sau bambusul. Folositi sapunuri biodegradabile pentru curatarea vaselor si spalarea corpului, in forma de bara, daca este disponibil.

Opriri fara plastic

De-a lungul calatoriilor, consultati pietele si magazinele de specialitate pentru a gasi produse alimentare si produse cu un ambalaj minim.

Exista asadar atat de multe exemple de situatii in care puteti sa folositi tot felul de alternative pentru materialele plastice care sunt atat de daunatoare mediului inconjurator. Cel mai probabil, veti considera ca utilizarea unor produse de unica folosinta nu afecteaza chiar atat mediul inconjurator, insa cu siguranta va inselati.

In primul rand, procesul lor de fabricare este unul daunator pentru mediul inconjurator, iar apoi, atunci cand sunt aruncate, ele nu se descompun rapid. Cu siguranta, noi vom fi plecati demult de pe aceasta lume, pana cand ambalajele de plastic precum pet-urile sau alte produse se vor descompune definitiv in mod natural.

Din acest motiv, alegeti sa folositi produse din materiale biodegradabile, sau produse din alte materiale, pe care sa le puteti reutiliza oricand doriti.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply