Configurati subwooferul corect: cum functioneaza?

Share Button

Configurati subwooferul corect: cum functioneaza?Subwoofer bass Bose 700 are diverse optiuni de setare. Va vom explica cum sa configurati corect subwooferul bass Bose 700 si la ce trebuie sa acordati atentie. Pozitionarea corecta a subwooferului este, de asemenea, importanta.

Asezati subwooferul corect

Exista subwoofere active si pasive. In special, cele active ofera in principal diverse optiuni de setare, dar chiar si cu cele pasive, puteti schimba o mare parte a sunetului prin plasarea corecta:

  • Amplasarea subwooferului este deosebit de importanta: in functie de distanta fata de perete, suprapunerea sunetului direct si prima reflectie a peretelui creeaza un efect de filtrare, deoarece acestea se suprapun constructiv sau distructiv in functie de lungimea de unda.
  • Cel mai bine este sa redati melodia preferata si sa o ascultati din pozitia tipica de ascultare din camera, cu distante diferite ale subwooferului, pana cand va place sunetul.
  • Reglati subwooferul – ar trebui sa acordati atentie acestui lucru
  • Volum / nivel: Acesta controleaza volumul subwooferului.

In camerele mici, asa-numitele „moduri de camera” fac ca frecventele joase sa urle in mare parte din camera. In acest caz, rotiti comanda usor in jos. Ascultati mai ales muzica usoara, dar activati controlul, deoarece pragul de auz pentru bas este semnificativ mai mare decat pentru medii si maxime.

Pentru a putea experimenta „Efectele cu frecventa scazuta” la nivelul cinematografului in home cinema, cresteti usor volumul, daca este necesar. Dar asigurati-va ca aveti grija de vecini., deoarece basul patrunde deosebit de bine in pereti.

Frecventa de separare: acest control specifica frecventa de intrerupere a filtrului de trecere jos, care este cea mai mare frecventa care este (inca) emisa de subwoofer la volum complet.

Trebuie sa-ti gasesti compromisul aici. Cu cat frecventa de intrerupere este mai mare, cu atat este mai mica iesirea. Acest lucru este deosebit de important daca celelalte boxe sunt destul de mici.

Dar, frecventele intre 80 si cateva sute de Hz pot fi localizate din ce in ce mai bine. Acest lucru poate crea un conflict intre locatia subwooferului si locatia sursei fantoma, de exemplu in inregistrarile vechi de jazz sau rock’n’roll, unde basul este adesea plasat clar pe lateral si nu in mijloc. Faza / 0 ° / 180 °: Atat triunghiul stereo, cat si configuratia difuzorului ofera distante aproximativ egale intre ascultator si fiecare difuzor, astfel incat toate semnalele sa ajunga la ascultator in acelasi timp .

Daca acest lucru nu este posibil in camera de ascultare, puteti regla faza subwooferului astfel incat semnalele sa ajunga inca in faza.

Puteti testa acest lucru cu un Delta Kronecker, de exemplu: cu cat sunetul pulsului este mai scurt si mai ascutit, cu atat semnalele difuzoarelor ajung mai precis in faza. Crossover / Filter Order / Crossover Network: Cu unele sisteme de difuzoare este posibil sa setati viteza – adica viteza de tranzitie de la subwoofer la mid-range.

Testele au aratat ca o tranzitie lina de la subwoofer la midrange, adica un filtru low-pass de comanda joasa, ofera cea mai buna experienta de ascultare in ciuda raspunsului de frecventa ciudat. Pentru a optimiza sunetul general al sistemului, sfaturile noastre pentru ajustarea egalizatorului va vor ajuta
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply