Ce tip de poarta alegi pentru proprietatea ta?

Share Button

Atunci cand doresti ca locuinta ta sa devina una de vis, gardul si portile de acces sunt una dintre problemele des intalnite in ceea ce priveste alegerea modelului, culorilor sau materialului din care sa fie confectionate.

In ultimii ani tehnologia a adus si in acest sector o dezvoltare si o modernizare a portilor de acces. Pe langa utilitatea manipularii acestora, siguranta se pare ca este pe primul loc.

Cele doua tipuri de porti pe care le intalnim sub diverse forme sunt portile batante si portile culisante.

Alegerea acestora tine mai mult de preferintelele fiecaruia si spatiul pe care il detin, pentru ca automatizarea lor este facuta la fel.

Portile batante, sau portile pe balamale sunt clasicele porti ale curtii si probabil cele mai des intalnite. Acestea pot fi in unul sau doua canate.

De obicei se gasesc sub forma unui canat atunci cand deschiderea este pana la 2 metri.

La deschideri mai mari se construiesc pe doua canate, sau porti batante duble cum se mai numesc.

La montarea portilor batante trebuie luat in considerare deschiderea acesteia, pentru ca exista o lege care interzice deschiderea inspre exteriorul curtii iar in cazul in care acest lucru se desfasoara pe domeniul public exista riscul unor amenzi.

Unde nu exista posibilitatea deschiderii portilor inspre interior se poate opta pentru deschiderea prin plierea in exterior, iar in acest caz deschiderea nu implica niciun pericol pentru pietoni.

Indiferent ce sistem de inchidere detine poarta, trebuie avut in atentie utilizarea unor balamale de calitate cu frecare redusa si cu capacitate portanta mare.

In cazul in care se doreste automatizarea acestor porti, este necesara cunoasterea unor dimensiuni si a unor carcateristici specifice care de cele mai multe ori tin de persoane calificate in acest domeniu.

Daca totusi doresti informatii despre automatizari porti batante probabil vei putea obtine asistenta in momentul achizitiei kitului de automatizare sau a portii.

Un al doilea tip de porti tot mai des intalnite la curte sunt portile culisante sau glisante.

Acestea se gliseaza la stanga sau la dreapta insa pot fi si in ambele parti daca structura este din doua canate, in cazul portilor mai mari.

Aceste tipuri de porti presupun exitenta unui spatiu suficient pentru glisare.

Automatizarea acestor porti reprezinta un grad ridicat de siguranta si confort atat in cea ce priveste patrundere prin efractie cat si manipularea usoara.

Poarta culisanta la sol are un principiu de deschidere bazat pe miscarea unui set de role pe o sina montata pe sol.

Din acest punct de vedere acest lucru reprezinta un avantaj, fiind mai economic datorita faptului ca ocupa mai putin spatiu.

Exista totusi si dezavantaje cum ar fi rugina rolelor, zgomotul sau durata de viata a motorului mai redusa.

Portile culisante cu role vizibile sunt destul de ieftine dar uneori prezinta mici inconveniente. Pe unii s – ar putea sa ii deranjezeze aspectul sinelor sau rolelor.

Poarta culisanta autoportanta in consola este un tip de poarta care se gliseaza fara sa atinga solul, ghidata de un set de role dispuse in partea superioara si inferioara a fundatiei.

Comparativ cu celalalt tip, aceasta este mai silentioasa, are o durata de viata mai mare si nu presupune un mare efort de intretinere.

Alegerea acestui tip de poarta presupune cunostinte vaste in domeniu si persoane calificate precum si costuri ridicate datorita feroneriei de calitate superioara necesara.

Comparativ cu celelat tip de porti culisante, cele autoportante prezinta avantajul de a fi protejate de intemperii si prin dotarea cu automatizarea complet invizibila.

Indiferent pentru ce tip de poarta optezi, este indicat sa te informezi asupra tuturor sistemelor de automatizare si modelelor sau tipurilor de porti, pentru ca acestea sa fie atat pe gustul tau cat si adapatate la conditiile de care dispui.

Portile culisante sunt probabil cele mai intalnite si mai cunoscute tipuri de porti mobile.

Chiar daca pot fi instalate si fara sisteme de automatizare preferintele tuturor se indrepata spre automatizare.

In ultimii ani automatizarile portilor de acces din cadrul locuintelor au luat un mare avant, datorita gradului de confort si siguranta precum si aspectului general al portii.

Manipularea usoara a acestora face ca intreg sistemul sa fie preferat in randul celor care locuiesc la case atat pentru confortul propriu cat si pentru valoarea imobilului.Advertisement

No comments.

Leave a Reply