Ce sunt uleiurile “purtatoare”?

Share Button

Uleiurile purtătoare și uleiurile esențiale sunt fabricate din plante. Uleiurile purtătoare sunt utilizate pentru a dilua uleiurile esențiale și a le „transporta” pe piele. Acest lucru se datorează faptului că uleiurile esențiale sunt puternice și pot provoca iritații atunci când sunt aplicate direct pe piele.

Majoritatea uleiurilor purtătoare sunt parfumate sau ușor parfumate și nu interferează cu proprietățile terapeutice ale unui ulei esențial. Pot fi folosite singure sau cu alte uleiuri pentru a-ți proteja și hidrata pielea.

În acest articol te invit să parcurgem împreună câteva informații despre alegerea uleiului de transport potrivit, despre variantele disponibile și alte lucruri interesante.

 

Cum să alegi uleiul de transport de care ai nevoie?

Există multe uleiuri purtătoare disponibile. Majoritatea sunt potrivite pentru utilizare cu orice ulei esențial, dar ar trebui să iei în considerare câteva lucruri înainte de a alege unul.

Mirosul: Câteva uleiuri purtătoare au un miros distinct. Când este adăugat la un ulei esențial, acesta poate modifica aroma.

Absorbția: Pielea ta poate absorbi unele uleiuri purtătoare mai bine decât altele.

Tipul de piele: În funcție de tipul de piele, unele uleiuri pot irita pielea sau pot agrava o afecțiune a pielii, cum ar fi acneea.

Perioada de valabilitate: Unele uleiuri purtătoare pot fi depozitate pentru perioade mai lungi decât altele, fără a se deteriora.

Ai grijă să achiziționezi uleiuri purtătoare de calitate terapeutică numai de la un producător de încredere. Căutați uleiuri presate la rece, 100% pure și fără aditivi. Pe site-ul dianagubas.com, găsești produse naturale, atât în ceea ce privește uleiurile esențiale cât și cele purtătoare.

Următoarea listă include uleiurile purtătoare populare utilizate pentru a dilua uleiurile esențiale pentru aromaterapie, masaj și îngrijirea pielii.

 

1.Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un ulei comestibil obținut din miezul nucilor de cocos mature. Este disponibil atât rafinat cât și nerafinat.

Uleiul de cocos nerafinat provine din miezul proaspăt de nucă de cocos. Nu este procesat cu substanțe chimice și își păstrează aroma de cocos.

Uleiul rafinat de nucă de cocos provine din miezul uscat de nucă de cocos, numită și Copră. Este decolorat și dezodorizat pentru a elimina contaminanții, precum și aroma. Cocosul rafinat nu este complet natural și nu este recomandat pentru utilizare ca ulei purtător.

Întrebuințări: Uleiul de cocos conține acizi grași și polifenoli care hrănesc pielea, ceea ce îl face un ulei excelent purtător pentru uleiuri de masaj și preparate de îngrijire a pielii.

 

2.Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba provine din semințele plantei de jojoba. Are o aromă delicată, de nucă. Din punct de vedere tehnic, jojoba nu este un ulei, ci o ceară cu proprietăți puternice de hidratare. Se crede că imită îndeaproape sebumul, uleiul natural al pielii.

Utilizarea uleiului de jojoba poate ajuta la reducerea producției de ulei a pielii la persoanele cu tendințe acneice, făcând pielea să creadă că a produs suficient ulei.

Utilizări: Uleiul de jojoba se absoarbe ușor în piele și nu blochează porii. Acest lucru îl face o opțiune bună de ulei purtător pentru uleiuri de masaj, hidratante faciale și uleiuri de baie.

 

3.Ulei de măsline

Uleiul de măsline provine din măsline presate. Este unul dintre cel mai cunoscute uleiuri,fiind sănătos pentru organism, indiferent dacă este ingerat, folosit în masaj sau ca și ulei purtător în aromaterapie.

Uleiul de măsline extravirgin este varianta preferată pentru aromaterapie și preparate pentru îngrijirea pielii. Parfumul uleiului de măsline poate interfera cu parfumul unor uleiuri esențiale.

Utilizări: este ambalat cu acizi grași și steroli vegetali, ceea ce îl face excelent pentru curățarea și hidratarea pielii uscate. Poți folosi uleiul de măsline ca ulei purtător pentru masaj, produse de curățare a feței, îngrijire a părului și săpunuri de casă.



Advertisement

No comments.

Leave a Reply