4 sfaturi pentru a face fotografii uimitoare din balonul cu aer cald

Share Button

Să urci în înaltul cerului într-un balon cu aer cald este întotdeauna o experiență frumoasă, cu privelişti incredibile, care nu se poate compara cu nimic altceva. Nimic nu se compară cu a pluti la mii de metri printre nori, într-un coș de răchită, în timp ce admiri priveliștile și sunetele lumii din jurul tău dintr-o perspectivă cu totul nouă. Frumusețea naturii te înconjoară în timp ce tu urci sus, sus și departe, iar lucrul cel mai grozav este că nu trebuie să fii un fotograf profesionist pentru a surprinde niște cadre uimitoare în timpul experienței tale cu balonul cu aer cald.

1. Foloseşte balonul ca fundal

Înainte de zbor, când balonul este umflat și stă în picioare, este un moment excelent pentru a face niște fotografii grozave. Așează subiectul în fața balonului, folosind balonul ca fundal și fă fotografia. Subiectul ar putea fi ceilalți turişti cu care zbori, un obiect sau chiar echipajul de zbor!

2. Include coșul balonului în fotografie

În timpul zborului, când faci o fotografie a peisajului din fața ta, include în fotografie şi partea laterală a coșului balonului cu aer cald. Acesta este un plus frumos care adaugă un oarecare interes și contrast fotografiilor tale și este un cadru care poate fi surprins doar dintr-un balon cu aer cald.

3. Nu uita să priveşti în sus

Plicul balonului (porțiunea mare din material textil a balonului cu aer cald) este în sine o parte frumoasă a balonului cu aer cald, la fel de frumoasă ca experienţa. Nu uita să priveşti în sus și să faci o poză în interiorul plicului. Poți chiar să faci o fotografie pilotului în timp ce aprinde flacăra arzătorului de deasupra ta. Acesta este un alt cadru unic care poate fi surprins doar acolo, sus, într-o plimbare cu balonul cu aer cald.

4. Foloseşte o lentilă cu unghi larg

Nu uita să utilizezi setarea camerei cu unghi larg de pe telefon sau să iei cu tine un obiectiv pentru camera DSLR! O setare a camerei cu unghi larg/obiectiv îţi va permite să surprinzi cât mai mult peisajul frumos și împrejurimile, în timpul petrecut printre nori. Când alegi un obiectiv cu unghi larg pentru camera DSLR, ca regulă generală, vei dori să alegi un obiectiv între 35 mm sau 24 mm, dar pentru a alege obiectivul cu unghi larg care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, consultă specificul mărcii și modelului camerei.

Pentru a utiliza setarea camerei cu unghi larg pe un iPhone/Android:
1. Din ecranul de pornire, deschide aplicația pentru cameră
2. Atinge 0,5x (iPhone) sau selectează pictograma cu unghi ultra larg (Android) pentru a utiliza obiectivul cu unghi ultra larg
3. Fă-ți fotografia!

*Te rugăm să reții: Aproape toate modelele iPhone/Android mai noi sunt dotate cu o setare pentru cameră cu unghi larg, dar nu toate modelele de iPhone/Android vin cu acest obiectiv/setare din fabricaţie.

Acum, că ai aflat toate informţiile secrete legate de fotografierea din balonul cu aer cald, rezervă un zbor cu balonul Brasov și împărtăşeşte-ţi fotografiile cu noi! Ne-ar plăcea să vedem fotografiile frumoase pe care le creezi!Advertisement

No comments.

Leave a Reply