3 lucruri de evitat atunci cand urcati la volan

Share Button

Condusul reprezinta o mare responsabilitate, insa, de multe ori, soferii nu tin cont de acest lucru, ajungand sa se produca diferite accidente, unele dintre ele destul de grave.

Astfel ca, este foarte important sa intelegeti importanta unei atentii sporite pentru anticiparea evenimentelor mai putin dorite la volan. De aceea, in articolul de astazi va vom ilustra cateva lucruri de care specialistii va recomanda sa tineti cont inainte de a conduce. Haideti sa vedem despre ce este vorba!

Alcoolul

Este de la sine inteles ca este interzis sa urcati la volan in stare de ebrietate, insa, exista si acum persoane care conduc dupa ce au consumat alcool, afirmand faptul ca sunt apte pentru acest lucru. Tocmai de aceea, este foarte important sa intelegeti ca alcoolul, in orice cantitate, creste sansele unui accident.

Chiar daca ati consumat doar o simpla bere, ce nu v-a ametit absolut deloc, lasati autoturismul si mergeti acasa cu un taxi sau cu un mijloc de transport in comun.

Poate ca dumneavoastra sunteti atent la volan, insa, exista sanse ca participantii la trafic sa nu fie la fel, iar, in cazul producerii unui accident, sa fiti si dumneavoastra interogat. Astfel ca, presupunem ca nu va doriti sa platiti o amenda destul de consistenta, doar pentru o simpla bere sau un pahar de vin?

Oboseala

Un alt lucru de evitat, tocmai pentru ca produce numeroase accidente este oboseala. Ati avut o zi dificila la serviciu iar acum urmeaza sa mergeti un drum lung cu masina? Atunci, incercati sa va odihniti cel putin o jumatate de ora, iar mai apoi va puteti urca la volan. Veti vedea ca atentia dumneavoastra va fi mult mai buna, deci, riscul de a se produce un accident va fi cu mult mai redus.

De asemenea, daca sunteti de parere ca o cafea va putea sa va redea energia dupa o zi plina, atunci va inselati. Desi initial veti avea impresia ca aveti energie, dupa cateva minute toate acele stari vor disparea, iar dumneavoastra veti deveni mult mai obosit.

Asadar, odihna nu trebuie sa va lipseasca. Iar pentru a va mentine atenti pe tot parcursul drumului, puteti sa lasati putin geamul, astfel incat sa aerisiti masina. Veti simti o diferenta!

Telefonul

Traim intr-o lume in care telefonul este un obiect indispensabil, deci, acesta este prezent peste tot cu noi. Insa, la volan, nu uitati ca acesta sa fie la distanta. Daca veti primi un mesaj sau un apel, tot ce trebuie sa faceti este sa trageti pe dreapta, va rezolvati problemele, iar mai apoi reveniti in trafic.

De asemenea, daca sunteti mereu distras de telefon, sugestia specialistilor este sa il inchideti sau sa il dati pe silentios. Puteti, daca doriti sa il puneti intr-un loc in care sa nu va fie la indemana, cum ar fi o geanta sau pe bancheta din spate. Veti vedea ca la volan veti deveni mult mai atent si mai concentrat!Advertisement

No comments.

Leave a Reply