Tot ce trebuie sa stiti despre ruj

Share Button

Daca vreti cel mai bun ruj, puteti incerca ruj Sleek Matte me Bittersweet acesta fiind un ruj de foarte buna calitate care va ava ajuta cu siguranta sa aratati foarte bine.

Respectati regulile

Stiti vechea zicala despre mentinerea simpla a restului machiajului cand purtati un ruj indraznet si stralucitor? Un film explicativ cu Amber Heard pentru problema lui Allure din decembrie 2017 este un contra-argument puternic.

Nu va speriati sa incercati buzele stralucitoare

Daca intr-adevar doriti ca oamenii sa asculte atunci cand vorbiti, facandu-va gura intr-o minge disco va va ajuta cu siguranta. Pentru a nu exagera, totusi, folositi o baza de ruj crem si nud pentru ca sclipiciul sa se agate si puteti sa acoperiti totul cu un luciu de buze pentru a sigila si pentru a continua  sa straluceasca.

Cu toate acestea, daca preferati sa urmariti de pe margine o conversatie, avem un sfat pentru dvs.: puteti oricum sa aveti buze stralucitoare si tot ce trebuie sa faceti este sa aveti curaj.

Istoria rujului

Barbatii si femeile antice din Sumer au fost probabil primii care au inventat si purtat ruj, cu aproximativ 5000 de ani in urma. Ei au zdrobit pietre pretioase si le-au folosit pentru a-si decora fetele, in special pe buze si in jurul ochilor.

Egiptenii, cum ar fi Cleopatra, au zdrobit gandaci pentru a crea o culoare rosie pe buze.  De asemenea, in jurul anului 3000 i.Hr. pana in 1500 i.Hr., femeile din vechea civilizatie de pe Indus Valley aplicau rujul rosu colorat la buzele lor pentru decorarea fetei.

Egiptenii vechi purtau ruj pentru a arata mai degraba statutul social decat genul. Ei au extras vopseaua rosie din fucus-algina, 0,01% iod si gandaci colorati, dar acest colorant a dus la o boala grava. Rujul cu efecte stralucitoare a fost initial facut cu ajutorul unei substante din perlele  gasite in plasele de pescuit sau chiar in pesti si scoici.

In timpul epocii islamice de aur, notabilul cosmetolog andaluz Abu al-Qasim al-Zahrawi (Abulcasis) a inventat rujuri solide, care au fost sculptate si presate in forme speciale si le-a descris in Al-Tasrif.

Chinezii au facut unele dintre primele rujuri care au fost obtinute din ceara de albine cu peste 1000 de ani in urma pentru a proteja pielea delicata a buzelor. In timpul dinastiei Tang (CE 618-907), au fost adaugate uleiuri parfumate, care au dat gurii un factor ispititor.

In Australia, fetele aborigene isi vopseau gurile rosu cu ocru pentru ritualuri de pubertate. Culoarea buzelor a inceput sa castige o popularitate in Anglia din secolul al XVI-lea. In timpul reginei Elisabeta, buzele stralucitoare rosii si o fata stralucitoare alba au devenit la moda.  In acel moment, rujul a fost facut dintr-un amestec de ceara de albine si coloranti rosii din plante. Numai femeile de varsta superioara si actorii de sex masculin purtau machiaj.

In cea mai mare parte a secolului al XIX-lea, utilizarea evidenta a produselor cosmetice nu a fost considerata acceptabila in Marea Britanie pentru femeile respectabile si a fost asociata cu grupuri marginalizate, cum ar fi actorii si prostituatele.Advertisement

No comments.

Leave a Reply