Remedii naturiste pentru diabet

0 Shares
0
0
0

Medicina naturista castiga tot mai mult teren in zilele noastre. Tratamentele bazate pe plante s-au dovedit a fi o alternative viabila si de multe ori salutara pentru tratarea anumitor afectiuni. Doarnatural.ro vine cu o sumedenie de articole cu diferite remedii si tratamente  naturiste, capabile sa ne mobilizieze si sa ne convinga sa folosim aceste tratamente.

Pe aceasta platforma gasim si remedii naturiste pentru, poate boala secolului 21,diabetul.

Diabetul zaharat reprezinta un dezechilibru metabolic caracterizat prin valori crescute ale concentratiei de glucoza in sange.

Leacuri naturale pentru scaderea glicemiei

Infuzia din frunze de anghinare – se prepara dintr-o lingurita de planta uscata si maruntita, la o cana cu apa fierbinte.

Se lasa la infuzat pentru 3-5 minute, dupa care se strecoara si se beau pana la 3 cani zilnic, timp de 30 de zile. Dupa o pauza de 30 de zile, cura se poate relua.

Infuzia din frunze de dud – se prepara din 2 linguri de planta uscata si maruntita, la o cana cu apa fierbinte. Se lasa la infuzat pentru 3-5 minute, dupa care se strecoara si se beau pana la 3 cani zilnic.

Decoctul din teci de fasole

Se prepara dintr-o lingura de teci uscate si maruntite la o cana cu apa rece.

Se pune la fiert si se lasa timp de 10 minute, cu vasul acoperit, la foc mic, din momentul in care apa da in clocot. Se trage apoi de pe foc si se lasa sa stea pentru 10 minute. Se strecoara si se beau pana la 3 cani pe zi.

Extractul dublu din teci de fasole se prepara astfel: puneti intr-un litru de apa rece 4 linguri de teci tocate si lasati-le la macerat peste noapte.

Dimineata, puneti vasul pe foc si lasati-l la fiert, pana ce apa scade la jumatate. Trageti de pe foc, strecurati si beti lichidul astfel obtinut pe parcursul unei zile.

Frunzele de afin

Acestea sunt printre cele mai eficiente remedii in combaterea hiperglicemiei, datorita neomirtilinei, un compus de origine vegetala extras din frunzele de afin recoltate inaintea coacerii fructelor.

Din aceste frunze, care au fost uscate si maruntite in prealabil, iei o lingura si o pui intr-o cana cu apa clocotita.

Doua-trei cani pe zi din infuzia astfel obtinuta vor scadea cu siguranta nivelul glicemiei.

Cicoarea, salvia si urzicile

Din toate cele trei plante separate poti obtine infuzii benefice contra hiperglicemiei.

Ai nevoie de o lingura de planta si o cana de apa. Acestea le lasi la fiert 20 de minute, apoi bei doua-trei cani zilnic.

Radacinile de cicoare salbatica pot fi folosite si in mancaruri, dar si sub forma unui decoct, din 750 ml de apa si doua sau trei linguri de planta care se lasa la fiert 15 minute.

Decoctul il bei treptat de-a lungul unei zile. Are efectul de a transforma glucoza in glicogen, un zahar prelucrat la nivelul ficatului si convertit in energie.

Frunzele de nuc

O infuzie care scade garantat glicemia este cea preparata dintr-o lingurita de frunze de nuc la o cana de apa.

Bei doua cani de infuzie pe zi si, intr-o saptamana, nivelul glicemiei revine la normal. La fel de utila este si tinctura din frunze de nuc cu care umpli o sticla de un litru.

Peste acestea adaugi alcool alimentar. Lasi la macerat doua saptamani, apoi iei cate patru picaturi de trei ori pe zi.

Semintele de in

Acestea pot fi incluse printre ingredientele unui decoct dietetic.

Peste patru lingurite de seminte adaugi alte patru de teci de fasole maruntite si de frunze de afin in cantitati egale.

Decoctul este pregatit un timp mai lung (trebuie sa fiarba aproximativ o ora) si se bea inaintea meselor, de doua-trei ori pe parcursul unei zile.

Merele

Au un continut mare de fibre alimentare, apa si antioxidanti, cei din urma aflati mai ales in coaja merelor.

Toate aceste substante reusesc sa puna in miscare glucoza din sange si participa la eliminarea excesului de zahar prin urina.

Merele pot fi consumate si de diabetici, datorita fructozei, zahar natural care se elibereaza treptat in sange.

0 Shares
You May Also Like
Cât de des pot face o ecografie?

SanatateCât de des pot face o ecografie?

Ecografia este una dintre cele mai utilizate metode de diagnostic în medicina modernă datorită accesibilității, non-invazivității și a…
Despre aloe vera

DiverseDespre aloe vera

Astazi, sunt cunoscute peste 300 de tipuri de aloe vera, dar doar trei tipuri sunt considerate a avea…