Rackurile – rafturile metalice de cursa lunga ale marilor companii

Share Button

Rackurile – rafturile metalice de cursa lunga ale marilor companii
Sistemele de stocare (storage systems) au fost concepute pentru un singur lucru: sa fie capabile sa tina anumite lucruri sau bunuri, pana in momentul cand este nevoie de ele. Cauti rafturi metalice second hand? Intra pe StoreExpert.ro!

Totusi, recent, in “vanatoarea” pentru viteza si eficienta a marilor companii, in ceea ce priveste depozitele si nevoile tot mai stringente pentru spatii largi de stocare, s-a ajuns pana acolo, incat acum se fac calcule pana si referitor la numarul de pasi pe care ii face un muncitor pentru a ajunge la un anumit raft si se ia in considerare si ultimul metru cub de spatiu nefolosit (pentru eventuale posibilitati de stocare).

Deoarece ating aproape orice obiect care ajung intr-un depozit sau intr-o fabrica, rack-urile si rafturile de metal, pur si simplu nu mai au marimea necesara (din constructie) pentru a putea sustine greutatile la care sunt supuse.

Aceste sisteme sunt concepute in momentul de fata pentru a reduce cat mai mult costurile cu mana de lucru, pentru optimizarea cat mai eficienta a spatiilor disponibile si pentru o reactie foarte buna la schimbarile in conditiile de afaceri (firma sau compania isi schimba profilul si de exemplu nu mai stocheaza saci cu seminte ci obiecte grele din metal, doar un exemplu.).

Aceste exemple sunt insa din ce in ce mai diverse si se intampla din ce in ce mai frecvent. In consecinta, toate marile companii trebuie sa se asigure ca detin depozite sau fabrici cu sisteme de racking (rafturi metalice) foarte rezistente, care pot face fata si in cazul in care firma respectiva decide sa-si schimbe materialele pe care le depoziteaza.

Marile companii tind catre a tine un produs pe raft cat mai putin timp posibil, urmand vanzarea acestuia si sosirea la raft a altui produs asemanator sau cu totul diferit.

Acest lucru se face in momentul de fata mult mai rapid decat inainte, cand de obicei clientii vizitau fabricile sau magazinele si isi cumparau direct produsele, dupa care le transportau singuri la locuintele proprii.

In ziua de astazi, companiile angajeaza alte firme mai mici (de curierat) care sunt responsabile de cele mai multe ori de toata strategia de transport a produselor, de la compania de unde au fost comandate, pana la client/cumparator, etc.

Cererea aceasta de “viteza” supune rafturile la un stres suplimentar, iar acestea trebuie concepute si realizate, cu o grija mai mare decat in trecut.

De asemenea, materialele din care sunt facute aceste rafturi, trebuie sa reziste depozitarii unor obiecte destul de grele. In concluzie, majoritatea sistemelor de racking ale marilor companii, cele din depozite, din fabrici dar si din mari magazine, nu se mai fac in ziua de astazi din lemnul atat de comun pentru astfel de spatii, cu 20-30 de ani in urma.

Rack-urile se construiesc din metale foarte rezistente, in multe cazuri aceste metale fiind tratate si pentru rezistenta impotriva factorilor de mediu adversi, rezistenta la umezeala, schimbari de temperatura bruste sau temperaturi foarte reci sau calde, pe perioade destul de lungi, acolo unde lemnul nu poate face fata, se crapa sau se rupe intr-un timp relativ scurt.




Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply