Imbina traditionalul cu modernul in vestimentatie!

Share Button

Imbina traditionalul cu modernul in vestimentatie!Atunci cand vine vorba de moda, probabil ne gandim la ultimele trend-uri si moda vestimentara este mereu o sursa inepuizabila de idei creatoare si stiluri.

Datorita evolutiei societatii s-a putut observa cum imbracamintea a capatat diverse tendinte de-a lungul anilor si a devenit o metoda de afirmare.

Rolul estetic al imbracamintei este dat uneori si de producator si de casele de moda.

Imbracamintea este desemnata asadar in ziua de azi in mare parte pentru a defini personalitatea, pentru a accentua unele trasaturi si pentru a marca un anume mediu social.

In prezent, putem vorbi in materie de vestimentatie de mai multe stiluri care s-au dezvoltat de-a lungul timpului.

Moda vestimentara a avut un rol important in societate, reprezentand valori si conceptii ale comunitatii sau ale unei perioade din istoria societatii.

Oamenii au fost mereu victimele modei, pentru ca o data cu aparitia unui nou curent au incercat sa-si adapteze garderoba sau sa o schimbe cu totul.

Fiecare epoca a avut moda sa si deci societatea s-a oglindit mereu in stiluri adoptate.

Imbracamintea a evoluat si s-a dezvoltat pe baza relatiilor socio-umane.

Formele de imbracaminte s-au dezvoltat si s-au diferentiat intre ele prin calitatea si design-ul propriu.

Fiecare stil se diferentiaza prin calitatea creatiei artisitice de care dispune.

Moda raspunde cerintelor societatii iar design-ul uneori este axat pe modificarile sociale si economice ale societatii.

In prezent, moda si creatia vestimentara sunt considerate dovezi ale evolutiei societatii.

Creatiile de moda au devenit un stil de viata iar aceste stiluri le regasim oriunde am merge.

Stilul clasic s-a adoptat la sfarsitul secolului al XIX-lea si a adus rafinament, eleganta si o cromatica placuta.

Nu vom intalni haine mulate sau transparente, nu vom intalni nimic care sa atraga atentia. Acest stil nu se va pierde niciodata ci chiar se mentine intr-un top al stilurilor de vestimentatie.

Stilul asa spus romantic se refera la creatiile pentru femei in general si a devenit unul dintre cele mai delicate si feminine stiluri, datorita culorilor, modelelor si formelor in care se prezinta.

Stilul sport ocupa un procent destul de marea in zilele noastre datorita faptului ca este adoptat in special de tineri, adolescenti si elevi.

Initial a fost un tip de imbracaminte dedicata sportului datorita croielii lejere in care iti poti misca corpul cu usurinta.

Imbracamintea sportiva este de obicei facuta din materiale naturale intr-o gama cromatica diversificata.

Stilul folcloric sau etno cum il mai intalnim a inceput sa isi gaseasca un loc in societatea contemporana incepand cu secolul al XX-lea.

Acesta este inspirat in totalitate din traditiile populare ale diferitelor popoare sau zone ale globului pamantesc, costumele nationale fiind principala sursa de creatie.

Culorile si modelele depind de la o tara la alta, in functie de originea si istoria poporului , se intalnesc o gama variate de culori, si ornamente precum si o serie de accesorii traditionale.

Costumul popular romanesc reprezinta istoria romanilor.

Este unul dintre cele mai frumoase mestesuguri ale romanilor dintotdeauna.

Chiar daca nu se mai lucreaza la sate cum era odinioara, putem sa ne bucuram de frumusetea lui gratie unor persoane care doresc sa duca traditia inainte prin munca lor.

Iiana este unul din producatorii de costume populare care respecta traditia avand un palmares bogat de modele care inspira.

O gama variata de costume atat pentru barbati cat si pentru femei si copii atrag privirile prin culori, materiale si parti de traditie. Costumele lor inca respecta zonele tarii si etapele de realizare.

Pentru mai multe detalii vizitati si Iiana pe Facebook.

Noile moduri de a purta vesminte traditionale starnesc interesul prin creatii de o calitate si un design provocator.

In utlimul timp costumul popular s-a bucurat de o popularitate mare si tot mai multi romani se intorc la traditie.

Cu ocazia sarbatorilor sau diverselor evenimente, vedem tot mai multe persoane care prefera sa imbrace portul popular in ciuda faptului ca lumea modei este mereu intr-o continua evolutie.

Ia romanesca a devenit o sursa de inspirarie pentru design-eri romani de succes care incearca sa imbine traditionalul cu modernul si astfel sa dea nastere unui nou trend al costumelor populare stilizate.

Lumea industrei modei este mereu in schimbare, mereu in transformare iar societatea chiar daca impune un anumit stil vestimentar la locul de munca, fiecare are la dispozitie propriul stil care il defineste si il face unic.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply