Cum sa vorbesti despre consum cu copiii tai?

Share Button

Cum sa vorbesti despre consum cu copiii tai?Sosirea sarbatorilor de iarna are multe semnificatii diferite pentru familii. Poate insemna sa-i vezi pe cei dragi, sa urmezi traditiile si sa petreci timp cu cei pe care ii iubesti. Dar este si o perioada de multe cumparaturi si cheltuieli. Este important sa stii sa vorbesti despre consum cu copiii.

A vorbi despre consum cu copiii poate face acest Craciun mai usor pentru toata lumea. Pentru mamici si tatici, pentru ca nu trebuie sa isi faca griji sa cumpere tot ce isi doresc cei mici. Si pentru copii, pentru ca isi ajusteaza asteptarile.

Dar cum sa vorbim despre consum cu copiii? Consultati sfaturile noastre de mai jos!

De ce sa vorbim despre consum cu copiii?

Inainte sa stii cum sa vorbesti despre consum cu copiii, trebuie sa stii de ce este necesar. La urma urmei, consumul, precum si finantele in general, sunt considerate o afacere pentru adulti.

Cu toate acestea, copiii sunt foarte afectati de publicitatea din ce in ce mai indirecta. Ei nu descopera un produs printr-o reclama la televizor, ci printr-un videoclip al unui influencer pe retelele de socializare. De cele mai multe ori, ei nici macar nu stiu ca vad o reclama.

Pe internet, se uita la videoclipuri cu alti copii care isi arata jucariile. La scoala, toata lumea vrea sa urmeze tendinte care vin chiar si din alte tari. Cu alte cuvinte, influentele consumului sunt chiar mai mari decat erau acum cateva decenii, chiar daca exista o lege impotriva publicitatii care vizeaza copii.

Asadar, cand vine luna decembrie, copilul tau are deja in vedere cateva produse pe care vrea sa le primeasca cadou Mos Nicolae. Acest lucru, impreuna cu asteptarile nerealiste promovate de cei influenti, poate face Craciunul foarte frustrant. Si, desigur, o problema pentru finantele familiei.

Pe limbajul lor

Prin urmare, pentru a stii sa vorbesti despre consum cu copiii, este necesar sa le intelegem limbajul. Nu vorbi despre marile corporatii care folosesc retelele ca o simpla forma de publicitate. Vorbeste in termeni pe care ii cunosc si pot aplica efectiv.

Copiii nu stiu cum pot incuraja retelele de socializare consumul si nici nu stiu ca urmaresc videoclipuri sponsorizate de companii. De asemenea, ei nu inteleg conceptele de economie.

Da exemplul

Ca si in alte domenii ale vietii, copiii invata despre consum, de exemplu. Daca tot cumperi din impuls si nici macar nu folosesti ceea ce cumperi, ei vor observa. Si nu vor vedea nimic in neregula cu acest comportament.

Asadar, daca vrei ca si copilul tau sa inteleaga consumul responsabil, studiaza-l. Incepe sa consumi mai putin si nu te lasa purtat de impulsuri.

Stabileste asteptari realiste

Multi copii se asteapta sa primeasca o multime de cadouri de Craciun, deoarece sunt facuti sa creada ca se intampla daca se comporta. Altii sunt atat de obisnuiti sa primeasca toate cadourile pe care le doresc, incat, daca nu o fac, vor crede ca a fost o greseala.

Prin urmare, parintii trebuie sa ajusteze asteptarile copiilor lor. Spuneti-i ca Mos Nicolae si Mos Craciun aduc doar o jucarie pentru fiecare copil, de exemplu.

Pentru multi, acestea sunt sarbatori religioase, impartasite cu mii de oameni din intreaga lume. Pentru altii, este momentul perfect pentru a sarbatori familia. Iar unii dintre noi sunt pur si simplu fermecati de traditiile vremii. Ce este cert ca acestea au semnificatii diferite. Dar nici unul dintre ele nu trebuie sa se bazeze pe consumerism si exploatarea reclamelor pentru copii.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply